Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

5 πράγματα που μπορείτε να μάθετε από το κατοικίδιο σας

Οι συνήθειες και ο τρόπος ζωής των κατοικίδιων μπορούν να διδάξουν τους ανθρώπους πολλά, γι αυτό θα ήταν πολύ καλή ιδέα να παραδειγματιστούμε για να καταφέρουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας.
Υπάρχουν πέντε απλά πράγματα που τα κατοικίδια κάνουν σε καθημερινή βάση, τα οποία καλό θα ήταν να εντάξετε και εσείς στην καθημερινότητα σας:


Καθημερινό Περπάτημα
Είτε είστε τετράποδο είτε δίποδο, ο καλύτερος τρόπος για να κάψετε θερμίδες και να ενισχύσετε την υγεία της καρδιάς σας είναι το περπάτημα. Το καθημερινό περπάτημα πολεμά την κατάθλιψη, συμβάλλει στην μείωση του βάρους, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, καρκίνου του μαστού και καρκίνο του παχέος εντέρου, δυναμώνει τα κόκαλα σας και σας κρατά σε εγρήγορση.

Δημιουργούν Φίλους
Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά όντα γι αυτό η ύπαρξη φίλων στην ζωή σας επιδρά θετικά στην υγεία με πολλούς τρόπους. Ερευνητές από την Αυστραλία παρακολούθησαν την ζωή 1500 ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας για δέκα χρόνια και παρατήρησαν πως όσοι είχαν περισσότερους φίλους είχαν 22% πιθανότητα να ζήσουν περισσότερο.

Ζουν την κάθε στιγμή
Το να ζείτε την κάθε στιγμή ξεχωριστά είναι το πιο σημαντικό μάθημα που μπορείτε να πάρετε από τα κατοικίδια σας. Ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ συμπέραναν από μια έρευνα ότι οι άνθρωποι είναι πιο χαρούμενοι όταν κάνουν δραστηριότητες που κρατούν το μυαλό τους συγκεντρωμένο, όπως το σεξ και η γυμναστική. Η οργάνωση των σκέψεων σας και η διαδικασία ανάλωσης της σκέψης σας σε ο,τιδήποτε άλλο εκτός από την τρέχουσα δραστηριότητα οδηγεί σε αρνητικά συναισθήματα.

Διατηρούν την περιέργεια τους
Μπορεί η παροιμία να λέει πως «η περιέργεια σκότωσε την γάτα», όμως αυτό δεν ισχύει για τους ανθρώπους. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι περίεργοι άνθρωποι έχουν την τάση να ερμηνεύουν την ζωή καλύτερα, να αναπτύσσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους και να κατανοούν καλύτερα τον εαυτό τους.

Εξωτερικεύουν την αγάπη τους
Οι σκύλοι όταν αγαπούν κάποιον το δείχνουν σε κάθε τους κίνηση. Μια πολλή καλή προσέγγιση των ανθρώπων θα ήταν να δυναμώσουν τις μεταξύ τους σχέσεις. Μικρές χειρονομίες εκδήλωσης της αγάπης και του ενδιαφέροντος προς το έτερον σας ήμισυ καθημερινά, έχει πολύ μεγάλη επίδραση στο να αισθάνεστε πιο κοντά και πιο ικανοποιημένοι με τν σύντροφο σας.

ΠΗΓΗ: stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: