Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΣΠΑΡΤΗ: Πλατεία Δημάρχου Σαράντου Αντωνάκου

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 στις 12 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή ονοματοθεσίας της Κεντρικής Πλατείας του οικισμού Αλεσίων μετά από πρόταση του Πολιτιστικού και Αθλητικού συλλόγου και την αποδοχή από το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης.
Σε μια σεμνή τελετή όπως απλός ήταν και ο αείμνηστος Δήμαρχος Σπάρτης Σαράντος Αντωνάκος,  η πλατεία των Αλεσίων ένα δικό του έργο που το χαίρονται τώρα οι κάτοικοι, μικροί και μεγάλοι, ονομάστηκε ΄΄ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΑΝΤΩΝΆΚΟΥ΄΄. 


Ο Δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης τόνισε ότι ήταν υποχρέωση της Δημοτικής αρχής η πλατεία να ονομαστεί ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ ως ελάχιστη αναγνώριση αυτών που έχει προσφέρει στους πολίτες ο Σαράντος Αντωνάκος αφού υπηρέτησε μέσα από το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επί πολλά χρόνια αφήνοντας σπουδαίο έργο και μεγάλες υπηρεσίες.
Συγκινημένος ο άμεσα συνεργάτης και στη συνέχεια Δήμαρχος Σπάρτης, Χρήστος Πατσιλίβας είπε ότι ο αείμνηστος ήταν αυτός που σε βάρος της υγείας του προσπαθούσε πάντα, να προσφέρει στους πολίτες το καλύτερο, που πολλές φορές μάλιστα οι αποφάσεις του, έφερναν σε δύσκολη θέση όλους, αλλά στο τέλος ο στόχος και ο σκοπός πραγματοποιείτο. Τον χαρακτήρισε ολοκληρωμένη προσωπικότητα, ακέραιο χαρακτήρα, τον διέκρινε η εντιμότητα κυρίως στη διαχείριση του Δημοσίου χρήματος, τονίζοντας ότι ήταν τιμή για όλους που συνεργάστηκαν με τον Σαράντο Αντωνάκο.
Ο πρώην Δήμαρχος Σταύρος Αργειτάκος είπε ότι ο συγκεκριμένος χώρος αν δεν είχε αγοραστεί επί Δημαρχίας Αντωνάκου, αυτή την στιγμή οι πολίτες των Αλεσίων δεν θα είχαν στη διάθεσή τους αυτό το έργο και είναι αυτοί τώρα που πρέπει να το διαφυλάξουν και να το συντηρήσουν.
Η σύζυγος του, Δέσποινα είπε ότι αυτό που ήθελε ο Σαράντος ήταν μόνο να τον αγαπά ο κόσμος και πολλές φορές το πάθος του για τον Δήμο ήταν εις βάρος της υγείας του αλλά την ευχαριστεί που μέχρι και σήμερα αυτό αναγνωρίζεται από την κοινωνία.
Ευχαρίστησε την Δημοτική αρχή για την απόφασή της να ονομαστεί η πλατεία αυτή, «ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ».
Ο σύλλογος παρέδωσε στη σύζυγό του ένα κάδρο με την φωτογραφία της πλατείας, ενώ ο Δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης μια εικόνα που ευχαρίστησε ιδιαίτερα την κυρία Αντωνάκου.
Τα αποκαλυπτήρια έκανα ο Δήμαρχος Βαγγέλης Βαλιώτης μαζί με τους πρώην Δημάρχους, Χρήστο Πατσιλίβα και Σταύρο Αργειτάκο.
Ο πρώην Δήμαρχος Δημοσθένης Ματάλας όπως ενημέρωσε ο κ. Βαλιώτης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω ασθένειας.
ΠΗΓΗ: Δημοτική αγορά της Λακωνίας


Δεν υπάρχουν σχόλια: