Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Οι Δήμοι λαμβάνουν μέτρα προστασίας των αστέγων και των μη εχόντων θέρμανση, ενόψει της κακοκαιρίας


Μέτρα ανακούφισης και προστασίας των αστέγων αλλά και όσων δεν έχουν τη δυνατότητα να θερμαίνουν την κατοικία τους, λαμβάνουν οι Δήμοι της Πελοποννήσου. Ήδη, οι Δήμοι Ναυπλιέων, Άργους Μυκηνών και Τριπόλεως, ανακοίνωσαν την λειτουργία θερμαινόμενων χώρων που θα είναι στη διάθεση των πολιτών που το έχουν ανάγκη.
Αναλυτικά οι ανακοινώσεις των Δήμων έχουν ως εξής:


ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
Εν όψει του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), ο Δήμος Ναυπλιέων  ενημερώνει ότι από αύριο, Παρασκευή 6 Ιανουαρίου μέχρι και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου θα παραμείνουν ανοιχτοί δημοτικοί θερμαινόμενοι χώροι.
Συγκεκριμένα, ανοιχτός θα παραμείνει ο χώρος του κλειστού γυμναστηρίου ΔΑΚΝ, από τις 08.00 μέχρι τις 22.00 και στη συνέχεια ο Οίκος Ευγηρίας Πρόνοια Μαρίας Κ. Ράδου, από τις 22.00 μέχρι τις 08.00 για διανυκτέρευση.
Επίσης, οι πολίτες που ενδεχομένως αντιμετωπίσουν έκτακτα περιστατικά λόγω καιρικών φαινομένων, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας: 6984631631 και 6984631632

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ
O Δήμος Άργους Μυκηνών και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας  ανακοινώνουν πως από αύριο Παρασκευή 5/1 και από τις 14:00μ.μ έως και την Δευτέρα 9/1 την ίδια ώρα, θα λειτουργήσουν για τις ευπαθείς ομάδες και για τους άστεγους συνανθρώπους μας, θερμαινόμενες αίθουσες λόγω του ψύχους που θα πλήξει την περιοχή μας σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ. Παρακαλούνται όσοι γνωρίζουν άτομα που δεν έχουν στέγη να επικοινωνήσουν με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Ηλία Χατζηγεωργίου 6948747336 και τον Ερυθρό Σταυρό Άργους 2751029836.
Οι θερμαινόμενες αίθουσες, είναι:
ΚΑΠΗ Άργους, Τημένους 10
ΚΑΠΗ Νέας Κίου

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Λόγω της πρόγνωσης της επικείμενης κακοκαιρίας και των αναμενόμενων χαμηλών θερμοκρασιών τις επόμενες μέρες, θερμαινόμενες αίθουσες θα είναι στη διάθεση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων:
Από 6/01/2017 και από 08:00 έως 20:00:
Η αίθουσα του ΚΑΠΗ: Ρήγα Φεραίου και Παπαρηγοπούλου.
Η αίθουσα του ΚΑΠΗ: Πλατεία Βαλτετσίου 4.
Ανοιχτό θα παραμείνει όλο το 24ωρο το ισόγειο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης.
Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης η Πολιτική Προστασία του Δήμου Τρίπολης θα βρίσκεται στην διάθεση των δημοτών όλο το 24ωρο.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2713-600407
Παρακαλούμε όλους τους δημότες να διαδώσουν τα σημεία και τις ώρες λειτουργίας των θερμαινόμενων αιθουσών για την παροχή βοήθειας και ζεστασιάς σε συνανθρώπους μας, που πραγματικά το έχουν ανάγκη. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: