Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε την πετσέτα του μπάνιου σας;

Aπό τη στιγμή που θα την ακουμπήσετε στο σώμα σας για να στεγνώσετε, η πετσέτα σας μετατρέπεται σε ένα υπόστρωμα ανάπτξης βακτηρίων, μυκήτων και νεκρών κυττάρων.
Στην πετσέτα του μπάνιου σας υπάρχουν επίσης υπολείμματα από σάλιο αλλά και από ούρα... Αν η πετσέτα σας μένει κρεμασμένη στον τοίχο του μπάνιου, μπορεί να φιλοξενεί οποιοδήποτε μικρόβιο κυκλοφορεί στο μπάνιο, συμπεριλαμβανομένων σταγονιδίων που μπορεί να έχουν πεταχτεί από τη λεκάνη!


Δεδομένου ότι τα περισσότερα από αυτά τα μικρόβια προέρχονται από το σώμα σας δεν τα καθιστά επιβλαβή, ωστόσο ο ραγδαίος πολλαπλασιασμός τους πάνω στην πετσέτα, μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνος!
Πόσες φορές πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιύμε την πετσέτα του μπάνιου μας, προτού τη ρίξουμε στα άπλυτα; μάξιμουμ 3 φορές, υπό την προϋπόθεση ότι μπορούμε να τη στεγνώνουμε άψογα, μεταξύ αυτών των τριών χρήσεων. Αν παραμένει νωπή ή αν μυρίζει, θέλει άμεσα πλύσιμο-αποτελεί “παράδεισο” των μικροβίων, αφού διαθέτει όλους τους παράγοντες για τον πολλαπλαασιασμό τους: υγρασία, ζέστη, οξυγόνο, τροφή και ουδέτερο pH.
Το να μοιράζεστε την πετσέτα σας με άλλους είναι επίσης εξαιρετικά επικίνδυνο, σημειώνουν οι ειδικοί, καθώς είναι πολύ πιθανό να έλθετε σε επαφή με μικροοργανισμούς, που το σώμα σας δεν έχει συνηθίζει να αντιμετωπίζει, όπως ο Staphylococcus aureus.

ΠΗΓΗ: http://www.stogiatro.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: