Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Δήμαρχοι στον Εισαγγελέα και παραπομπή σε δίκη για χρέη Δημοτικής Επιχείρησης

Ο πρώην Δήμαρχος Λουτρακίου, Κώστας Λογοθέτης και ο νυν Δήμαρχος, Γιώργος Γκιώνης, πέρασαν χθες Πέμπτη, (συνοδευόμενοι παρά την θέλησή τους), την πόρτα της εισαγγελίας Κορίνθου. Παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την διαδικασία του αυτοφώρου, κατηγορούμενοι για κακούργημα υπεξαίρεσης ποσού περίπου 27.000.000 ευρώ. Η υπόθεση αφορά την μη καταβολή στο ΙΚΑ των εισπραττόμενων εισφορών από εργαζόμενους στο ΚΑΖΙΝΟ Λουτρακίου.
Οι δύο αυτοδιοικητικοί βρέθηκαν κατηγορούμενοι λόγω του γεγονότος ότι διετέλεσαν Πρόεδροι της Δημοτικής Επιχείρησης που συμμετέχει στην Κοινοπραξία του ΚΑΖΙΝΟ με ποσοστό 16%, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν εκτελεστικές αρμοδιότητες στην κοινοπραξία.


Ζήτησαν (μέσων δικηγόρων τους κ.κ. Τζοάνου και Κωνσταντίνου) και έλαβαν 15θήμερη αναβολή προκειμένου να ετοιμάσουν τα στοιχεία υπεράσπισής τους. Η δίκη τους ορίσθηκε για την 6η Φεβρουαρίου 2017.
Με ξεχωριστές αλλά ταυτόσημες δηλώσεις τους, και οι δύο κορυφαίοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες, ανέδειξαν το μεγάλο πρόβλημα που αναφέρεται στην επιβίωση των εκατοντάδων εργαζομένων αλλά και στην τοπική οικονομία, λόγω της κατάρρευσης της επιχείρησης του ΚΑΖΙΝΟ και της αδυναμίας ανεύρεσης νέων κεφαλαίων για την ανάταξή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: