Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Οι βασιλόπιτες συσπειρώνουν τον κόσμο. σε Αργολίδα, Αρκαδία και Κορινθία

Ο νέος χρόνος ήρθε και οι πρωτοχρονιάτικες κοπές της παραδοσιακής βασιλόπιτας ξεκίνησαν σε συλλόγους, συνδέσμους κ.α.
Στην Αργολίδα
Η Δημοτική Παράταξη "Δυνατή Ερμιονίδα" διοργανώνει την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, στις 5.30 μμ την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της.
Ο Σύλλογος Αργείων «Ο ΔΑΝΑΟΣ» στο Άργος κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα διαλέξεων του Μεγάρου του, με συναυλία βραβευμένων νέων σολίστ, σε συνεργασία με το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer.


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άργους «Τελέσιλλα» κόβει την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017, στις 19:00μμ, στην αίθουσα του συλλόγου, Ιακώβου Μάνου 10, Άργος. Θα υπάρξει ομιλία με θέμα «Ο εθελοντισμός στο πέρασμα των αιώνων -Η συμβολή των εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε εθνικό επίπεδο» από την κ. Μαρία Σταματοπούλου. Μελωδικές στιγμές θα προσφέρει η Παιδική χορωδία του συλλόγου με την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής κ. Αναστασίας Σταματοπούλου.
Ο Σύλλογος Φάρος Πορτοχελίου διοργανώνει το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017, στις 20:00μμ, στο Cafe Daluz, την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του.
Εν τω μεταξύ, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες κοπές της πίττας από:
Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017, το πρωί, οι πρόσκοποι του Άργους έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν τιμητικές βραβεύσεις, απολογισμός πεπραγμένων και τοποθετήθηκαν νέοι στόχοι.
Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, στις 11:30 π.μ., Ο Αθλητικός Σύλλογος Αργολίδας "Φοίνιξ" έκοψε την βασιλόπιτα του.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πυργέλας "ΑΘΗΝΑ", πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Κυριακή, 8 Ιανουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πυργέλας. Ο σύλλογος διοργάνωσε μουσική βραδιά με τον Γιάννη Νανόπουλο.
Στην Αρκαδία
Ο Σύλλογος Φίλων Τάνου και Μονής Προδρόμου Κυνουρίας διοργανώνει την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα γίνει την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, στις 12.30μμ. στο Ελαιοχώριο, στο κέντρο Σκλημπόσιου.
Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Λυκείου Ελληνίδων Τρίπολης για το καλωσόρισμα του Νέου Χρόνου 2017 είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, στις 6.00 το απόγευμα στο Country Inn. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν τα ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ & ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης.
Εν τω μεταξύ, την Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017, η χορωδία “ΟΡΦΕΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στα εντευκτήρια της, που παρά το αρκετό κρύο, γέμισαν από κόσμο, στην πρώτη εκδήλωση για την νέα χρονιά.
Στην Κορινθία

Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017, στο Επιμελητήριο Κορινθίας, πραγματοποιήθηκε η ετήσια γιορτή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Παρά το τσουχτερό κρύο, πολιτικοί παράγοντες του τόπου και απλοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και βρήκαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές καθώς και να απολαύσουν ένα ποτήρι κρασί μετά την κοπή της πίτας και την σύντομη ομιλία του Προέδρου κ.Βασίλη Νανόπουλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: