Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Η Ελληνίδα πίσω από το ντοκιμαντέρ που πάει για Όσκαρ

Ενώ σπούδαζε στις ΗΠΑ, η Δάφνη Ματζιαράκη γύρισε μία ταινία μικρού μήκους, για ένα θέμα που την είχε ευαισθητοποιήσει: το Προσφυγικό και τον αγώνα των Ελλήνων νησιωτών. Τιμήθηκε με το «φοιτητικό» Όσκαρ και τώρα είναι υποψήφια για το χρυσό αγαλματίδιο...


Σπουδάζει στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα παραγωγής ντοκιμαντέρ, θέλει να εφαρμόσει στην πράξη ό, τι μαθαίνει στη σχολή της, αγαπά τη Λέσβο, ευαισθητοποιείται από την προσφυγική κρίση και γοητεύεται από τη στάση που έχουν επιδείξει οι νησιώτες, οι άγνωστοι ήρωες της ελληνικής κοινότητας. Αποφασίζει να γυρίσει μία ταινία μικρού μήκους για την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα. Σχεδόν δύο χρόνια μετά, είναι υποψήφια για Όσκαρ!

Η Δάφνη Ματζιαράκη είχε ήδη βραβευτεί από την Ακαδημία τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν συμμετείχε στον 43ο διαγωνισμό κινηματογράφου και τιμήθηκε μαζί με άλλους 17 νέους με το λεγόμενο «φοιτητικό» Οσκαρ, το βραβείο που απονέμει κάθε χρόνο η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών σε σπουδαστές αμερικανικών πανεπιστημίων.

Και τώρα, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, η ίδια βρίσκεται ανάμεσα στους πέντε σκηνοθέτες που θα διεκδικήσουν το Οσκαρ Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας.

ΠΗΓΗ: loutrakiblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: