Νεα

Που… πότε… και γιατί συναντήθηκαν Μητσοτάκης με Κωστούρο

Το γεγονός ότι η περιοδεία Μητσοτάκη στην Αργολίδα είχε σαφή κομματικό χαρακτήρα, οδήγησε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να μη ζητήσει επίσημες συναντήσεις με τους Δημάρχους Άργους - Μυκηνών, Ναυπλίου και Επιδαύρου, σεβόμενος τον θεσμό της ακομμάτιστης Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όμως, βρήκε τον τρόπο να συναντηθεί και με τους τρεις Δημάρχους, χωρίς να εκθέτει μικροκομματικά την θεσμική τους αποστολή. 
Με τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσο, συναντήθηκε στο Άργος, κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Αγίου Πέτρου (ο Καμπόσος, ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας, παρακολούθησε και την ομιλία Μητσοτάκη στο Ναύπλιον). Με τον Δήμαρχο Επιδαύρου, Κώστα Γκάτζιο, συναντήθηκε κατά την διάρκεια του εορτασμού για την επέτειο της Εθνοσυνέλευσης, στην Επίδαυρο. Με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρο, συναντήθηκαν ιδιαιτέρως την Κυριακή το πρωί στο ξενοδοχείο Αμφιτρύων, όπου και είχε καταλύσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε να πληροφορηθεί τα του Ναυπλίου αλλά και τα γενικότερα προβλήματα των αυτοδιοικητικών.


Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, ο οποίος συναντήθηκε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρώτη φορά, σχολίασε την συνάντηση λέγοντας: «Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει ειλικρινές ενδιαφέρον, γνώση και εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, ακούει ξεχωρίζοντας και ιεραρχώντας τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  χτίζοντας έτσι μια προοπτική σε κάθε επίπεδο».
Για την συνάντηση και το περιεχόμενο της συζήτησης, εκδόθηκε από τον Δημήτρη Κωστούρο το εξής δελτίο τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Στα πλαίσια της επίσκεψης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αργολίδα, συνάντηση μίας ώρας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και μέσα σε κλίμα συνεργασίας, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τα ζητήματα που απασχολούν το Ναύπλιο και όλο τον Καλλικρατικό Δήμο. Αναλύθηκαν θέματα γενικά και ειδικά.
Μεγάλο ενδιαφέρον και βαρύτητα δόθηκε για την πορεία του έργου του λιμανιού και της Μαρίνας, για την λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων, την ανάγκη εκσυγχρονισμού δημοσίων κτιρίων, για την ανάδειξη και συντήρηση όλων των μνημείων της περιοχής, για την στήριξη και εξέλιξη των ξενοδοχειακών υποδομών, αλλά και γενικότερα την ανάπτυξη του τουρισμού στο δήμο, με δεδομένο ότι τόσο το Ναύπλιο όσο και η περιφέρεια του παράγουν πλούτο μέσα από την ιστορία και την φυσική ομορφιά.
Σε δήλωση του μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Κωστούρος ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη και ανέφερε ότι ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση, ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει ειλικρινές ενδιαφέρον, γνώση και εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, ακούει ξεχωρίζοντας και ιεραρχώντας τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  χτίζοντας έτσι μια προοπτική σε κάθε επίπεδο».


Δεν υπάρχουν σχόλια