Νεα

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων του 3ημέρου, σε Ναύπλιο, Άρια, Πυργιώτικα, Τολό, Ασίνη, Λευκάκια, Αγία Τριάδα, Πουλακίδα, Πλατανίτι και Ανυφί


ΣΑΒΒΑΤΟ 25 Φεβρουαρίου 2017
ΝΑΥΠΛΙΟ: Παλαιά πόλη. Βενετσιάνικο Ναύπλιο, Ώρα 19:30
Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ και το Σωματείο « Φίλοι ΠΛΙ» σας προσκαλούν στο « Βενετσιάνικο Ναύπλιο»!!!
Οι θεατρικές ομάδες, οι καρναβαλιστές Δρόμου της πόλης υπό τους ήχους των Batuca ξεκινούν από την πλατεία Τριών Ναυάρχων ( πλατεία Δημαρχείου) το μαγικό ταξίδι της Commediadell’Arte…. παίζουν με το κοινό, παγώνουν στα σημεία, σκαρφαλώνουν στα μπαλκόνια του Μεγάλου Δρόμου προαναγγέλλοντας την άφιξη της μεγάλης ομάδας καλλιτεχνών Θεάτρου Δρόμου, τους περίφημους HelixActionTheatre.
Όλοι μαζί καταλήγουν στην πλατεία Συντάγματος, στη μεγάλη σάλα της πόλης… και το ξέφρενο party ξεκινά με το djRony……


ΝΑΥΠΛΙΟ: Πολυχώρος ΦΟΥΓΑΡΟ  Ώρα 21:00
Ραντεβού και φέτος στο καθιερωμένο πλέον Μεγάλο Αποκριάτικο party του Σαββατόβραδου…. Δοκιμάστε αποκριάτικα κοστούμια και σας περιμένουμε! Κέφι, χορός και αγαπημένη μουσική!!!

Άρια, Ώρα 15:00
Η Τοπική Κοινότητα Αρίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 6ουΔημοτικού Σχολείου Ναυπλίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρίας « Ο ΔΙΟΒΟΥΝΙΩΤΗΣ» διοργανώνουν κυνήγι «Χαμένου Θησαυρού» στην πλατεία του χωριού.
Ακολουθεί γλέντι με μουσική, χορό…. και τσικνίσματα!!!

Πυργιώτικα, Ώρα 15:00
Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργιωτίκων « Άγιος Γεώργιος» καλεί στην πλατεία του χωριού μικρούς και μεγάλους σε κατασκευή αποκριάτικης μάσκας και χαρταετού.

Ασίνη, Ώρα 19:00
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ασίνη!!!
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασίνης διοργανώνει αποκριάτικο χορό στην πλατεία του χωριού με αναμμένες φωτιές, σουβλάκια, άφθονο κρασί, αερόστατα και καύση Καρνάβαλου.

Λευκάκια, Ώρα 20:00
Στην πλατεία του χωριού αερόστατα , μασκαράδες, φωτιές, γλέντι και χορό.

Μιδέα, Ώρα 20:00
Ο Νέος Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μιδέας « Η Αλκμήνη» σας προσκαλεί όλους για ν’ αναβιώσουμε το έθιμο του Αρβανίτικου γάμου».
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει νωρίς το απόγευμα με έθιμα και την περιφορά του Αρβανίτικου γάμου στα γύρω χωριά.
Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με φωτιές, βραστό στα καζάνια και πολλά εδέσματα.

Αγία Τριάδα, Ώρα 21:00
Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας διοργανώνει τον ετήσιο αποκριάτικο χορό του στην κοσμική ταβέρνα « Πανταζής», στο Κεφαλάρι Άργους.

Πουλακίδα, Ώρα 21.00
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Πουλακίδας διοργανώνει τον αποκριάτικο χορό του στην ταβέρνα «Τα Σαββάκια», στο Ανυφί.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟΛΙΑΝΗ ΑΠΟΚΡΙΑ  Ώρα 10:30
Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τολού και τα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής διοργανώνουν την Τολιανή Αποκριά.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στο κέντρο του Τολού με δραστηριότητες για τα παιδιά, κατασκευή χαρταετού, facepainting, ομαδικά παιχνίδια, διαγωνισμό καραόκε με ένα μοναδικό κυνήγι θησαυρού που θα έχει πλούσια δώρα για τους διαγωνιζόμενους, μουσική, τραγούδι, γλέντι, κεράσματα, υπέροχους διασκεδαστές και βεβαίως καρναβαλική παρέλαση.
Σας περιμένουμε! Θα περάσετε τέλεια!!!

ΝΑΥΠΛΙΟ
Πλατεία Συντάγματος, Ώρα 11.30
Η Χορωδία Νέων Παιδιών «tamperamento» παρουσιάζει πρόγραμμα με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο συνδυάζοντας το χορωδιακό τραγούδι, την κίνηση και το χορό.
Διδασκαλία-Διεύθυνση: Θεοδόσης Αντωνιάδης

Ώρα 12:00
H Φιλαρμονική του ΔΟΠΠΑΤ παρουσιάζει αποκριάτικο ρεπερτόριο με κομμάτια latin, jazzσε ρυθμούς και μελωδίες, Swing, tango, vals, rumba, samba, αλλά και ελληνικά παραδοσιακά.
Ένα ταξίδι στην ελληνική και παγκόσμια μουσική σκηνή με διάθεση και κέφι την τελευταία ημέρα της Αποκριάς!
Διδασκαλία – Διεύθυνση: Αρχιμουσικός Θεοδόσης Αντωνιάδης.

Πολυχώρος ΦΟΥΓΑΡΟ Ώρα 12:00
Περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους με μουσική, χορό, παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις σε ένα παιδικό party μασκέ ανοιχτό σε όλους!!!

Πλατεία Συντάγματος, Ώρα 13:00
Ελληνικά παραδοσιακά δρώμενα από τη Σχολή Χορού Τάτση.

Πλατανίτη, Ώρα 20.00
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανιτίου διοργανώνει παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι στην πλατεία του χωριού.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ  Ώρα 17:30
Η Καρναβαλική παρέλαση ξεκινά από το κτήριο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών και δια μέσου της οδού Μπουμπουλίνας, με μπροστάρη τον Βασιλιά Καρνάβαλο καταλήγει στο λιμάνι (θέση Π).
Καρναβαλιστές του Δρόμου από Σχολεία και φορείς του Δήμου Ναυπλιέων αλλά και καρναβαλιστές από διάφορα μέρη της Ελλάδας, πλαισιωμένοι από άρματα και μαριονέτες σε ξέφρενα ρυθμικά και κινητικά παιχνίδια με τη συνοδεία των Batuca και της ομάδας Helix Action Theatre συνοδεύουν τον βασιλιά Καρνάβαλο στο ένα καο μοναδικό ταξίδι του προς την καύση.
Τον αποχαιρετούμε με μουσική, χορό και βεγγαλικά!!! Λίγα αλλά καλά!!! Ένεκα η κρίση…
Ακολουθεί συναυλία από νεανικά σχήματα για νεολαίους και όχι μόνο…. στην πλατεία Συντάγματος.
Χορηγοί: Café Κεντρικόν, ΜΕΝΤΩR, Mondus, Ξένον και το εστιατόριο Ελλάς.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 Φεβρουαρίου 2017

Κούλουμα στον Δήμο Ναυπλιέων
Αγία Παρασκευή – Τσέλο, Ώρα 11:00
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής – Τσέλο διοργανώνει κούλουμα στον χώρο της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος με δωρεάν κρασί, σαρακοστιανά, εδέσματα και μουσική!!!

Ανυφί, ώρα 12.00
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανυφίου «Ο Μάη Νικόλας» γιορτάζει τα κούλουμα στο κεντρικό καφενείο του χωριού. Σας περιμένουμε να σας κεράσουμε παραδοσιακά εδέσματα και να αναβιώσουμε παλιά έθιμα του τόπου μας!!!Δεν υπάρχουν σχόλια