Νεα

Εγκαινιάστηκε, με 4 κτήρια το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης, και υποδέχεται τους μαθητές της Λακωνίας

Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης, από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα. Στην τελετή εγκαινίων χοροστάτησε ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος. 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε χαιρετισμό που απεύθυνε εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση και παράδοση του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης το οποίο αποτελεί κόσμημα για τις υποδομές εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Τζανετέα  μίλησε για το έργο του κτιριακού συγκροτήματος του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης προϋπολογισμού 7.000.000 € και ποσού σύμβασης 4.550.000 € που αποτελείται από 4 βασικά κτίρια.
Η κα Τζανετέα επισήμανε ότι το νέο Μουσικό Σχολείο που αποτελούσε πολύχρονο αίτημα των πολιτών, ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές και περιβαλλοντικές αρχές και υποδέχεται πλέον όλους τους μαθητές της Λακωνίας οι οποίοι πλέον θα μπορούν να εκπαιδευτούν και να δημιουργήσουν σε ένα ευχάριστο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον. Τέλος, η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης κατασκευάσθηκε με αυξημένες προδιαγραφές ποιότητας εργασίας και υλικών, με εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος και αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα βιοκλιματικά κτίρια της χώρας.
        Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Στ. Αραχωβίτης,  ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ε. Βαλιώτης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χ. Σκούρος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Π. Πετρόπουλος, ο Σχολικός Σύμβουλος Μουσικής Πελοποννήσου κ. Θ. Μακαντάσης, ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης κ. Δ. Μανεσιώτης,  η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης κ. Αν. Πατρινού, ο καθηγητής κ. Πλ. Λιάβας και χαιρετισμό απέστειλε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Λ. Γρηγοράκος καθώς δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.
         Παρόντες ήταν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Η. Στρατηγάκος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Μπουκουβάλας και κ. Χρυσαδάκος, ο  Διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Γ. Παπαδάκος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Νταλιάνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης κ. Μοιράγιας, οι Αντιδήμαρχοι Σπάρτης κ. Αργυρόπουλος, κ. Ρήγας και κ. Φλώρος, ο επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Σπάρτης κ. Στ. Αργειτάκος, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου καθώς και διευθυντές σχολείων, πρόεδροι συλλόγων, φορέων και πλήθος κόσμου.
Τα εγκαίνια έκλεισαν με μουσική εκδήλωση από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια