Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Πώς τα κατοικίδια βελτιώνουν τη ζωή μας;

Τα αγαπάτε και σας αγαπούν. Ως ιδιοκτήτης κατοικίδιου είστε υποχρεωμένος να κάνετε το καλύτερο για την υγεία και την ευεξία του. Ξέρετε όμως ότι το να έχετε την ευθύνη ενός σκύλου ή μιας γάτας είναι πολύ θετικό και για τη δική σας υγεία; Οι επιδράσεις ποικίλλουν και εκτείνονται από την ανακούφιση του στρες έως την ενθάρρυνση ώστε να βάλετε την άσκηση στη ζωή σας.


Μειώνουν τη χοληστερόλη: Οι καθημερινοί περίπατοι με τον σκύλο σας βοηθούν να κρατήσετε τη χοληστερόλη σας υπό έλεγχο.
Βοηθούν στην ανακούφιση από το στρες: Όταν κοιτάζετε ένα ζωάκι συντροφιάς εκκρίνεται οξυτοκίνη, που φέρνει συναισθήματα χαράς.
Μειώνουν την αρτηριακή πίεση: Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν χαϊδεύουμε τον σκύλο ή την γάτα μας, μειώνεται η αρτηριακή μας πίεση.
Συμβάλλουν στην ενίσχυση της σωματικής σας δραστηριότητας: Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι έχουν σκύλο ασκούνται περισσότερο από εκείνους που δεν έχουν. Οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να συμμορφώνονται στις οδηγίες για την καθημερινή άσκηση.
Προλαμβάνουν τις αλλεργίες στα παιδιά: Έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν κοντά σε κατοικίδια, έχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης άσθματος ή εκζέματος.
Συμβάλλουν στην ανακούφιση από την κατάθλιψη: Τα ζώα σας δίνουν κάτι για να εστιάσετε, πέρα από τις αρνητικές σκέψεις. Τα κατοικίδια σας προσφέρουν επίσης αποδοχή και αγάπη χωρίς προϋποθέσεις.
Συμβάλλουν στην καταπολέμηση του χρόνιου πόνου: Χαϊδεύοντας το κατοικίδιό σας απελευθερώνονται ενδορφίνες, που ανακουφίζουν σημαντικά από τον πόνο.
Βελτιώνουν τις σχέσεις: Μελέτη βρήκε ότι οι νεαροί ενήλικες που είχαν ισχυρό δεσμό με ένα κατοικίδιο, ένιωθαν ότι ήταν πιο βαθιά συνδεδεμένοι και με τη σχέση τους αλλά και με τις κοινότητες στις οποίες ανήκαν.

ΠΗΓΗ: stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: