Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Ο παπά Λευτέρης θα τα καταφέρει και πάλι!

Αναζήτησε στήριξη για την επίλυση του προβλήματος κατάρρευσης του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου από έναν άθεο τοπικό βουλευτή μιας αθεϊστικής κεντρικής κυβέρνησης, τα στελέχη της οποίας γλυκοκοιτάζουν προς κάθε τι το μουσουλμανικό, το οθωμανικό και το αφρικανικό. 
Ήταν προσπάθεια προς λάθος κατεύθυνση η οποία, προφανώς, είχε σαν αφετηρία την απέραντη αγάπη του ιερέως Ελευθέριου Μίχου προς τον συνάνθρωπο και την σκέψη ότι τα Μνημεία δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με κομματικές ιδεοληψίες.
Δοκίμασε και προς την αντιπεριφέρεια, ο εμπνευστής και «χτίστης» της κοινωνικής δομής του «Συσσιτίου της Ευαγγελίστριας», απ’ όπου έλαβε (κατά τα ειωθότα) διαβεβαιώσεις ενδιαφέροντος …με το καντάρι.
Η έμπρακτη βοήθεια ήρθε από τον Δήμο Ναυπλιέων, το Δημοτικό Συμβούλιο του οποίου, ανταποκρινόμενο στην εισήγηση του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου, διέθεσε «εκ του υστερήματος» περισσότερα από 30.000 ευρώ.


Ο παπά Λευτέρης θα τα καταφέρει και πάλι, όπως τα κατάφερε και με τους ακτήμονες του Δρεπάνου που τους έκανε νοικοκυραίους. Όπως τα κατάφερε και με τους καταστρεμμένους του Ναυπλίου στους οποίους εξασφάλισε μία μερίδα φαγητό.
Θα τα καταφέρει! Και αυτή τη φορά, ωφελημένοι θα είναι το Ναύπλιον, η εκκλησία, η ιστορία και οι πιστοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: