Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Τόσα ξέρει… τόσα λέει!

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Ο Ιδεολογικά και Εθνικά αμόρφωτος Κυριάκος, υιός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και αδελφός της Ντόρας Μπακογιάννη, εξέμεσε δημοσίως τις μύχιες σκέψεις του για τον Εθνικισμό.
«Ο εθνικισμός γεννά μίσος, διχόνοια, ρατσισμό, μισαλλοδοξία», είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας προς τη Νεολαία του κόμματός του σε συγκέντρωση που στήθηκε ως επίλογος της, επικοινωνιακού χαρακτήρος, επίσκεψής του στη Μυτιλήνη.
Σίγουρα θα πίστευε ότι, το ακροατήριό του αγνοούσε τα «πράσινα» και τα «γαλάζια» καφενεία που δημιουργήθηκαν ως αποτέλεσμα του διχασμού των Ελλήνων από τα κοινοβουλευτικά φιλελεύθερα και σοσιαλιστικά κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, την εικοσαετία 1980-2000. Προφανώς θεώρησε ότι, το ακροατήριό του δεν θα γνώριζε ότι ο νόμος περί ιδιωνύμου, που έθετε εκτός δημοσίων υπηρεσιών τους κομμουνιστές, ήταν δημιούργημα του κόμματος των Φιλελευθέρων και του μακρινού συγγενή του Ελευθερίου Βενιζέλου. Και βεβαίως έκανε πως ξεχνούσε (ευρισκόμενος στην «κόκκινη Λέσβο») ότι, τα δημοκρατικά κόμματα του Κέντρου (Σοφούλης, Παπανδρέου) ήταν εκείνα που πρωταγωνίστησαν στην περίοδο 1944-1949 όπου, δεκάδες χιλιάδες Έλληνες έχασαν τη ζωή τους σε μια διαμάχη για την εξουσία με τους άλλους δήθεν ανθρωπιστές, τους ηγέτες του ΚΚΕ.


Το «δημοκρατικό σας τόξο», ορολογία και στρατηγική, που εφεύρε ο Ευάγγελος Βενιζέλος (εμπνευστής και δημιουργός των νόμων για το ακαταδίωκτο των πολιτικών και των τραπεζιτών καθώς και την θολούρα στα θαλασσοδάνεια κομμάτων και καναλαρχών), είναι αυτό που στήριξε ακόμη και με τα όπλα, τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις κατά της Σερβίας, της Λιβύης, του Ιράκ, της Συρίας, του Αφγανιστάν και τόσων άλλων κρατών.
Δεν ήταν οι Εθνικιστές, αυτοί που δημιούργησαν τα κύματα μεταναστών και προσφύγων τους οποίους πρώτα τους πνίξατε κατά χιλιάδες στα νερά του Λιβυκού πελάγους και τώρα τους αφήνετε να πεθαίνουν παγωμένοι (όπως και οι άστεγοι Έλληνες) μέσα στο κρύο ή εξευτελισμένοι και χωρίς ζωή, σε ξένες χώρες.
Τον ρατσισμό εσείς και οι όμοιοί σας τον επιβάλλετε εις βάρος των Ελλήνων και των άλλων ιστορικών λαών της Ευρώπης, επιδιώκοντας την εξυπηρέτηση των μεγάλων πολυεθνικών που γέννησαν την κατάρα της παγκοσμιοποίησης, την υπηρέτηση των ιδεοληψιών σας και την ισοπέδωση της διαφορετικότητας των λαών.
Θα σταματήσω εδώ. Να πω μόνον ότι, τα κόμματά σας και οι πολιτικές τους έφεραν το συνονθύλευμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ, στην εξουσία, προφανώς για να ολοκληρώσει την βρώμικη δουλειά που επιθυμούσαν οι εταίροι ΣΑΣ. Και ότι, το γεγονός πως επό προεδρίας σας έχει προσδώθεί μια νέα δυναμική στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, δεν σας δικαιολογεί ούτε σας τοποθετεί στο απυρόβλητο. Γι’ αυτό πάψτε να εκφέρετε λόγους και χαρακτηρισμούς διχαστικούς και μισαλλόδοξους κατά των Ελλήνων. Των Ελλήνων που γεννιούνται Εθνικιστές αλλά, χάρις στις κυβερνήσεις του «Δημοκρατικού Τόξου» μετατρέπονται σε «Πατριώτες» (προοδευτικούς, κατά ΠΑΣΟΚ ή υγιείς, κατ’ εσάς) και μεταλλάσσονται καταλήγοντας σε παγκοσμιοποιημένα ζόμπι, υπηρέτες της Ευρωπαϊκής – Γερμανικής ηγεμονίας επί της ζωής τους, της ιστορίας τους και του μέλλοντός τους.
Υστερόγραφο:
Θα ήθελα να θυμίσω στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ότι, εκλέχθηκε ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με το ίδιο περίπου αριθμό ψήφων που εκλέχθηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, Γραμματέας της Χρυσής Αυγής. Και στον κοινοβουλευτισμό, πο ψήφοι δεν έχουν οσμή (κατά παράφραση της γνωστής ρήσης του Βεσπασιανού).
Επομένως, ο προωθούμενος στην πρωθυπουργία Κυρ. Μητσοτάκης, ας προσέχει τι του βάζουν στο στόμα οι αριστερόφρονες κολλητοί του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: