Νεα

Ο Δήμος Ερμιονίδας αγοράζει καύσιμα με το μπιτόνι και τα πληρώνουν Σύμβουλοι από την τσέπη τους

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αποκάλυψε κάτι το πρωτοφανές. Ο Δήμος Ερμιονίδας, (για να κινηθούν τα απορριμματοφόρα)  προμηθεύεται καύσιμα με μπιτόνια και τα πληρώνουν σύμβουλοι (άγνωστο ποιοι) από την τσέπη τους.
Την σχετική αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Δημ. Σφυρής, ο οποίος και προχώρησε σε σχετική ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Face Book. Προχώρησε όμως ακόμη περισσότερο επικρίνοντας την αντιπολίτευση, η οποία έθεσε θεσμικά το ζήτημα και ζήτησε (ορθώς) ενημέρωση επί του προβλήματος. Της απέδωσε μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, την πρόθεση ακινητοποίησης των απορριμματοφόρων και την διακοπή συλλογής των σκουπιδιών.
«Η ανικανότητα προγραμματισμού ή οι δυσλειτουργίες του νομικού πλαισίου δεν θα έπρεπε να σκεπάζονται κάτω από το χαλί. Αντιθέτως θα έπρεπε να ζητείται η βοήθεια της αντιπολίτευσης προκειμένου να μην υπάρχουν επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των δημοτών. Άλλωστε η αντιπολίτευση έχει αποδείξει ότι για το θέμα αυτό έβαλε πλάτη στον κ. Σφυρή, μέχρι σημείου παρανομίας» δήλωσε στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ παλαιός αυτοδιοικητικός που στο πρόσφατο παρελθόν είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητα Σφυρή.


Αναφερόμενος στις δηλώσεις Σφυρή, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟΣΥΕΡ, Τάσος Λάμπρου, μίλησε για «ψεύτικο αντιπερισπασμό», «ψευδή πληροφόρηση του Δημοτικού Συμβουλίου» και «σοβαρά λάθη και παραλείψεις που μας έφεραν στην σημερινή δύσκολη κατάσταση, όπου κινδυνεύει ο Δήμος Ερμιονίδας να μην μπορεί να προμηθευτεί καύσιμα νόμιμα από έναν φερέγγυο προμηθευτή». Απέδωσε την ευθύνη στον Δήμαρχο Δημήτρη Σφυρή και ξεκαθάρισε ότι «ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής δεν θα αποδεχτώ καταστρατήγηση της νομιμότητας, εικονικότητα τιμολογίων και προμηθευτών, με σοβαρό κίνδυνο τα μέλη της να κατηγορηθούν για παράβαση καθήκοντος».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΜΠΡΟΥ
«Δευτέρα 20/2/2017
Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει με τα καύσιμα του Δήμου Ερμιονίδας και ο ψεύτικος αντιπερισπασμός του Δημάρχου
Για μια ακόμα φορά ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δ. Σφυρής συνειδητά παραποιεί την αλήθεια.
Αντί να απαντήσει στα τρία κρίσιμα ερωτήματα που του έθεσα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με το πρόβλημα της προμήθειας καυσίμων που έχει προκύψει στον Δήμο Ερμιονίδας και ως Δημοτικοί Σύμβουλοι θα έπρεπε να είχαμε ενημερωθεί και ιδιαίτερα εγώ που είμαι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ερμιονίδας, μέσω ανάρτησής του στο facebook, κατηγορήθηκα ψευδώς από το Δήμαρχο ότι επιθυμώ την ακινητοποίηση των απορριμματοφόρων.
Στο Δήμαρχο έθεσα τα εξής ερωτήματα:
α). Πότε θα ολοκληρωθεί ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός προμήθειας καυσίμων 2017 για το Δήμο Ερμιονίδας και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού.
β). Από ποιο πρατήριο προμηθεύεται σήμερα ο Δήμος Ερμιονίδας καύσιμα και εάν έχουν ολοκληρωθεί οι ποσότητες καυσίμων από τον τελευταίο ανάδοχο, στον οποίο είχαμε συμφωνήσει ομόφωνα να δοθεί η τελευταία σύμβαση με απευθείας ανάθεση, προκειμένου να μην ξεμείνει ο Δήμος από καύσιμα και δημιουργηθούν προβλήματα στην όλη λειτουργία του.
γ). Εάν το τελευταίο χρονικό διάστημα ακινητοποιήθηκαν στον δρόμο απορριμματοφόρα λόγω έλλειψης καυσίμων και εάν προμηθεύεται ο Δήμος καύσιμα με μπιντόνια από άλλον προμηθευτή.
Η Δημοτική Αρχή παραδέχτηκε το πρόβλημα, αφού για πρώτη φορά ακούστηκε ότι αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες που χρησιμοποιούν τα οχήματα του Δήμου, καλύπτουν τα καύσιμα με δικά τους έξοδα.
Κάτι πρωτοφανές στα χρονικά του Δήμου, που ουδέποτε είχε συμβεί.
Υποστηρίξατε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός καυσίμων για το 2017, θα προβείτε σε μια νέα απευθείας ανάθεση σε άλλον προμηθευτή.
Ταυτόχρονα δηλώσατε ότι υπάρχει ένα μικρό υπόλοιπο από την ανάθεση στον τελευταίο προμηθευτή, κάτι το οποίο όμως δεν ισχύει.  
Το ζητούμενο είναι για την διοίκηση του Δήμου, ότι έχετε φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την ομαλή λειτουργία του Δήμου σχετικά με την προμήθεια των καυσίμων.
Διαπιστώνουμε σοβαρά λάθη και παραλείψεις που μας έφεραν στην σημερινή δύσκολη κατάσταση, όπου κινδυνεύει ο Δήμος Ερμιονίδας να μην μπορεί να προμηθευτεί καύσιμα νόμιμα από έναν φερέγγυο προμηθευτή.
Εάν λοιπόν μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους την αποκλειστική ευθύνη την έχει ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής και κανείς άλλος.
Υ.Γ. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής δεν θα αποδεχτώ καταστρατήγηση της νομιμότητας, εικονικότητα τιμολογίων και προμηθευτών, με σοβαρό κίνδυνο τα μέλη της να κατηγορηθούν για παράβαση καθήκοντος.
Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας»

Δεν υπάρχουν σχόλια