Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Νέο χαράτσι από την ΔΕΥΑΕΡ, με θύματα, αυτή τη φορά, τους κατοίκους της Κοιλάδας

Γιάννης Πάλλης
Ο εκλεκτός του Δημάρχου κ. Δημήτρη Σφυρή, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ερμιονίδας, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την 9 Φεβρουαρίου και υπογράφει ο ίδιος, απαιτεί από τους καταναλωτές την πληρωμή και νέου χαρατσιού, και μάλιστα για υπηρεσίες και αγαθά που δεν τους έχουν παρασχεθεί.
Αυτή τη φορά, θύματα του κ. Ιωάννη Πάλλη και της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ, είναι οι κάτοικοι της Κοιλάδας. Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου. Καταστηματάρχες ή απλοί εργαζόμενοι. Μόνιμοι κάτοικοι ή παραθεριστές.

Για να δούμε όμως την υπόθεση αναλυτικά με την ελπίδα πως ο Δήμαρχος, επιτέλους, θα τραβήξει το αυτί του εκλεκτού του και θα του υποδείξει να είναι πιο τίμιος στην συμπεριφορά του προς τους Δημότες και στις οικονομικές απαιτήσεις που κατά καιρούς εγείρει από αυτούς. Ότι η υπέρμετρη εκμετάλλευση της δεσπόζουσας μονοπωλιακής θέσης της επιχείρησης που διορίσθηκε να διευθύνει (για το καλό των δημοτών και του περιβάλλοντος), τελικώς βλάπτει την Δημοτική Αρχή και ναρκοθετεί την προοπτική της στις Δημοτικές εκλογές.


Στις 9 Φεβρουαρίου 2017, η ΔΕΥΑΕΡ, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου της επιχείρησης, στην Κοιλάδα, με ταυτόχρονη γνωστοποίηση της (αμφισβητούμενης) υποχρεωτικής σύνδεσης στο δίκτυο, όλων όσων διαθέτουν υδρόμετρο.
Τους επιβάλλει να πληρώσουν υποχρεωτικά τέλος σύνδεσης 180 Ευρώ (145 +ΦΠΑ 24%) και έξοδα φακέλου που –κατά τους γνωρίζοντες θα υπερβούν τα 350 ευρώ. Δεν παρέχει καμία εξήγηση για την κοστολόγηση των 145 ευρώ και αντιθέτως, προχωρά στην επιβολή παγίου 15 ευρώ και 30 ευρώ, αναλόγως της κατηγορίας όπου σε κατατάσσει.
Όπως ρητά αναφέρεται στην ανακοίνωση,  «η χρέωση των παραπάνω τελών ξεκινά υποχρεωτικά ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του δικτύου (άρθρο 36 του Κανονισμού Δικτύων της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.), όμως σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. (58/2017) η χρέωση του παγίου τέλους θα ξεκινήσει από την έκδοση των λογαριασμών του 1ου τετραμήνου 2017, ενώ το τέλος χρήσης θα ξεκινήσει από την έκδοση των λογαριασμών του 2ου τετραμήνου 2017».
Και εδώ ακριβώς έγκειται η ασέβεια και η επιμονή στην επιβολή αδίκων και παρανόμων χαρατσιών, που συνηθίζει να επιβάλλει η διοίκηση Πάλλη. Ενώ αναφέρει την ολοκλήρωση του δικτύου στην ανακοίνωση με ημερομηνία 9 Φεβρουαρίου 1017 και επισημαίνει ότι «η χρέωση των παραπάνω τελών ξεκινά υποχρεωτικά ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του δικτύου (άρθρο 36 του Κανονισμού Δικτύων της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.), δηλαδή μετά τις 10 Μαρτίου 2017, συγχρόνως ξεκαθαρίζει ότι η χρέωση του παγίου θα ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου 2017 και όχι από την 1η Μαΐου όπως θα ήταν το φυσιολογικό και ηθικό σωστό, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος των «ωφελούμενων καταναλωτών», θα συνδεθεί στο αποχετευτικό δίκτυο, λόγω των επιβαλλόμενων διαδικασιών, μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2017.
Χρέωση λοιπόν χαρατσιού, επί των δοκιμαζόμενων οικονομικά Δημοτών, για πάγια τέλη επί υπηρεσιών που δεν θα έχουν παρασχεθεί, πριν από τον Απρίλιο του 2017.
Αν όλη την διαδικασία την ονομάσω ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ, θα έχω χρησιμοποιήσει λάθος όρο; Αν συνδυάσω την απόφαση με άλλες προηγούμενες αποφάσεις της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ και καταγράψω ως κοινό παρανομαστή την επιβολή παρανόμων χαρατσιών με ανήθικους τρόπους (για τα δεδομένα της εποχής), θα έχω άδικο; Και αν επισημάνω την αδυναμία ή την έλλειψη βούλησης του Δημοτικού Συμβουλίου να προστατεύσει τα συμφέροντα των Δημοτών του θα είμαι λάθος;

Π.Ι.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: