Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι σκύλοι κάνουν κύκλους πριν ξαπλώσουν;

Όλοι οι σκύλοι παρουσιάζουν μια ποικιλία από προσωπικότητες και συμπεριφορές , υπάρχει όμως ένα πράγμα που κάθε σκύλος έχει χωρίς να χρειάζεται να εκπαιδευτεί, το να γυρίζει πολλές φορές σε κύκλους πριν ξαπλώσει. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;


Ενώ δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που απαντούν σε αυτή την ερώτηση, ο Stanley Coren, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας, έγραψε πρόσφατα για τις παρατηρήσεις του ,αφού πραγματοποίησε μια πειραματική μελέτη. Ο σκοπός της πειραματικής μελέτης ήταν να διαπιστωθεί, αν οι σκυλιά που κάθισαν σε μια ανώμαλη επιφάνεια ήταν πιο πιθανό να γυρίσουν τουλάχιστον μια φορά πριν ξαπλώσουν σε σύγκριση με τους σκύλους που κάθισαν σε επίπεδη επιφάνεια.
Με βάση την πειραματική μελέτη των 62 σκύλων που παρατηρήθηκαν σε πάρκα με τους ιδιοκτήτες τους, οι σκύλοι που κάθονταν σε ανώμαλη επιφάνεια είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να γυρίσουν πριν ξαπλώσουν. Επίσης, ήταν πολύ πιο πιθανό να γυρίσουν περισσότερες από μία φορές πριν ξαπλώσουν, σε σύγκριση με τους σκύλους που κάθονταν σε ομαλή επιφάνεια.

ΠΗΓΗ: stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: