Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Βοηθήστε τον σύντροφό σας να ξεπεράσει την κατάθλιψη

Όσο πιο καταθλιπτικός είναι ο σύντροφός σας, τόσο περισσότερη αγάπη θα πρέπει να του δώσετε, υποστηρίζει νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα. Μπορεί στην αρχή να θέλετε να απομακρυνθείτε, όμως το να βοηθήσετε το αγαπημένο σας πρόσωπο να ανακάμψει, είναι σημαντικό για την ψυχική του υγεία στο μέλλον, σημειώνουν οι ερευνητές.


Η προσπάθεια του συντρόφου να ανακουφίσει το στρες του άλλου μπορεί να προλάβει την επιδείνωση της ψυχικής του υγείας και τη διατήρηση της υγείας στη σχέση. Όταν βιώνουμε έντονο στρες, είμαστε πολύ ευάλωτοι και είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο η υποστήριξη του συντρόφου μας σε εκείνη τη φάση είναι τόσο σημαντική.
Όπως μάλιστα αναφέρει η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Developmental Psychology, η παροχή βοήθειας στον στρεσαρισμένο σύντροφο κάνει καλό και σε αυτόν που την προσφέρει- τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα με τον εαυτό του. Οι γυναίκες φαίνεται πως νιώθουν καλύτερα και όταν είναι εκείνες που λαμβάνουν βοήθεια και υποστήριξη.
Δεν λείπουν ωστόσο και οι περιπτώσεις εκείνων που όταν αισθάνονται πεσμένοι και ότι δεν έχουν αξία, αντιδρούν αρνητικά στο χέρι βοηθείας που τείνει ο/η σύντροφός τους, καθώς τους γιγαντώνει την κατάθλιψη και το αίσθημα αβοήθητου που ήδη αισθάνονται. Σε αυτές τις περπτώσεις, είναι σημαντικό ο/η σύντροφος να προσφέρει “αόρατη βοήθεια”, μία χειρονομία νοιαξίματος, χωρίς να τη διατυμπανίζει.

ΠΗΓΗ: stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: