Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Το αποχετευτικό του Κρανιδίου και οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες

του Τάσου Τόκα*

Η ασθμαίνουσα προσπάθεια του Δημάρχου Ερμιονίδας να παρουσιάσει την «επανένταξη» της ολοκλήρωσης του Αποχετευτικού Δικτύου Κρανιδίου μέσω της υποβολής προτάσης στο επιχειρησιακό πρόγραµµα “ΥΠΟ∆ΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ”, παρά τα όσα έχουν γίνει στο παρελθόν για το χρόνιο θέμα είναι μάλλον προκλητική.
Ένα έργο που θα έπρεπε να έχει τελειώσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ως αυτονόητο, χρησιμοποιείται ακόμη για μικροπολιτικές σκοπιμότητες!!
Για την ιστορία η πρώτη μελέτη που αποτελείτο από τρεις υπομελέτες με τίτλους:
1. Αποχέτευση Ακαθάρτων Κρανιδίου2. Αποχέτευση Πόρτο Χελίου3. Αγωγός μεταφοράς λυμάτων από το Πόρτο Χέλι στο Βιολογικό καθαρισμό Κρανιδίου, 
είχαν εγκριθεί από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων με το 6/28-9-2004 Πρακτικό.

Το 2009 ξεκίνησαν τα έργα, όμως οι λάθος χειρισμοί την περίοδο που ακολούθησε, κατέστησαν το Αποχετευτικό το δικό μας "Γιοφύρι της Άρτας".
Το 2013, το έργο επανεντάχθηκε με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος με προϋπολογισμό 16.424.500,00 ευρώ, αλλά για μία ακόμη φορά το έργο χάθηκε.!!
Βέβαια, το πολύ σημαντικό αυτό θέμα για το Δήμο Ερμιονίδας δεν ήρθε ποτέ στο κυρίαρχο πολιτικό σώμα, στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Όπως και τα άλλα σημαντικά, η χωροθέτηση του Δημοτικού Πράσινου Σημείου απέναντι από το χώρο του Βιολογικού, καθώς και η προσπάθεια για την λειτουργία μονάδας αφαλάτωσης κοντά στο Ιστορικό Σημείο "Γκούρι Βιτόρεζα", που ορκίστηκε ο Παπαρσένης με τα παλικάρια του το 1821.!!
Δεν φέρνει, λοιπόν, ο Δήμαρχος τα μεγάλα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο!!.
Γιατί άραγε;
Ας μας απαντήσει και όχι να μαθαίνουμε εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι τα νέα από το facebook. Κατάντια ή όχι;
Και αλήθεια πως με τα μισά σχεδόν χρήματα (8 εκ. ο προϋπολογισμός της νέας πρότασης) θα αντικαταστήσουμε το προηγούμενο πρόγραμμα;
Κύριοι της συμπολίτευσης, μην γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Φέρτε τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου προς συζήτηση στο κυρίαρχο όργανο, αφού όπως ξέρετε σε όλα τα σημαντικά θέματα δεν έχουμε ψηφίσει ποτέ αρνητικά, αλλά είναι περισσότερο από αναγκαίο να είμαστε όλοι μαζί στην προάσπιση των κοινών συμφερόντων του Δήμου Ερμιονίδας.
Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017
*ο Τάσος Τόκας 
Είναι Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΔΥΠΕΡ


Δεν υπάρχουν σχόλια: