Νεα

Γιατί οι κορυφαίοι του Γραμματικόπουλου αποχωρούν από τον συνδυασμό του; Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του ιατρού κ. Βασιλόπουλου, θέτει το θέμα

Το πλήγμα κατά των προοπτικών της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων ήταν πολύ ισχυρό, μη αναμενόμενο και απροβλέπτων συνεπειών. Ήταν ένα πλήγμα που, παράλληλα προς την αποδυνάμωση του συνδυασμού "Ναύπλιο - Νέα Ελπίδα", θέτει και θέμα ικανότητας του επικεφαλής κ. Χρήστου Γραμματικόπουλου, να αντιληφθεί και να δράσει σύμφωνα με τα όσα η θέση του, η αυτοδιοικητική ηθική και οι καιροί επιτάσσουν.
Ο κορυφαίος σε σταυρούς και κοινωνική αναγνώριση Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασίλειος Βασιλόπουλος, ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή του από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης και την συνέχιση της θητείας του ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.
«Διαπιστώνω ότι, οι ιδέες μου, τα "πιστεύω" μου, η αντίληψή μου για τον τρόπο λειτουργίας της αντιπολίτευσης μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και έξω από αυτό, η όλη φιλοσοφία μου για το πως πρέπει να σκεπτόμαστε και να πράττουμε όσον αφορά τα του Δήμου, δεν συνάδουν με τον τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης εκ μέρους του επικεφαλής του συνδυασμού, κ. Γραμματικόπουλου», γράφει ο δημοφιλής ιατρός στην Δήλωση ανεξαρτητοποίησής του που κατέθεσε σήμερα το πρωί (8-2-2017) στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παν. Μπούκουρη, όπως ο νόμος ορίζει.

Την Δήλωση Ανεξαρτητοποίησής του, ο κ. Βασιλόπουλος, την γνωστοποίησε συγχρόνως και προς τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κωστούρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων ενώ  την κοινοποίησε και προς τα ΜΜΕ της Αργολίδας.
Το πλήρες περιεχόμενο της δήλωσης ανεξαρτητοποίησης έχει ως εξής:

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΠΡΟΣ
*Τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπλιέων
*Τον Δήμαρχο Ναυπλιέων
*Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
*Τα τοπικά Μ.Μ.Ε
«Καθ' όλη την διάρκεια της ενασχόλησής μου με τα κοινά (τοπική αυτοδιοίκηση), είχα και έχω ως γνώμονα το συμφέρον των πολιτών-δημοτών. Δεν χρησιμοποίησα ποτέ τον Δήμο προς ίδιον όφελος. Αντίθετα, η προσφορά μου είναι ανιδιοτελής και θα παραμείνει.
Με τον συνδυασμό "Ναύπλιο - Νέα Ελπίδα", με επικεφαλής τον κ. Γραμματικόπουλο, με τον οποίο και εκλέχτηκα, διαπιστώνω ότι:
Οι ιδέες μου, τα "πιστεύω" μου, η αντίληψή μου για τον τρόπο λειτουργίας της αντιπολίτευσης μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και έξω από αυτό, η όλη φιλοσοφία μου για το πως πρέπει να σκεπτόμαστε και να πράττουμε όσον αφορά τα του Δήμου, δεν συνάδουν με τον τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης εκ μέρους του επικεφαλής του συνδυασμού, κ. Γραμματικόπουλου.
Γι' αυτό και πολλές φορές η ψήφος μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, διαφέρει. Ψηφίζω πάντα κατά την κρίση μου προς όφελος των δημοτών και όχι προς όφελος του συνδυασμού.

 Σαν συνέπεια όλων των ανωτέρω, δηλώνω από σήμερα την ανεξαρτητοποίηση μου από τον συνδυασμό "Ναύπλιο - Νέα Ελπίδα".
 Η απόφασή μου αυτή ήταν μονόδρομος, με δεδομένη την παραμονή μου στις πεποιθήσεις μου και την υποχρέωσή μου να τιμήσω την ψήφο που μου έδωσαν και εμπιστεύθηκαν οι
συμπολίτες μας.
Θα στηρίζω -όπως κάνω μέχρι σήμερα- κάθε τι θετικό που θα φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική Αρχή με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των δημοτών.
Θα είμαι όμως και αντίθετος σε κάθε τι, που συντηρεί τη στασιμότητα και τις "παλαιού τύπου" πολιτικές πρακτικές και βλάπτει τους Δημότες και το Δήμο στο σύνολό του.
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Βασίλειος Βασιλόπουλος

Ναύπλιο, 8/2/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια