Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Το ΚΙΔΗΣΟ έδωσε ζωή στην Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ρεπορτάζ από την κοπή της Βασιλόπιττας στο Άργος


Δεν είναι μόνον οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η συμπόρευση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών εκτίναξε τα ποσοστά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε ύψος που να της επιτρέπει να διεκδικεί με αξιώσεις την θέση του τρίτου κόμματος στις επόμενες εκλογές. Είναι και οι μικρές ενέργειες που ξεκίνησε και κάνει ο ημιθανής κομματικός μηχανισμός, δοκιμάζοντας τις αντιδράσεις των Τοπικών κοινωνιών.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην Αργολίδα, «έβαλε χοντρή πλάτη» στην εκδήλωση κοπής της παραδοσιακής βασιλόπιττας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, που έγινε χθες, Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στην καφετέρια ΡΕΤΡΟ, στο Άργος.


Περισσότεροι από 40 εκ των 130 παρισταμένων, μέλη του ΚΙΔΗΣΟ, είχαν καταλάβει «τα ορεινά» της αίθουσας από νωρίς και, μαζί με την εντυπωσιακή σε αριθμό και παλμό νεολαία έδιναν τον τόνο στην εκδήλωση.
Από το ΚΙΔΗΣΟ ήταν και η συνεισφορά του κεντρικού ομιλητή, τέως υπουργού Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος κέρδισε τα θετικά σχόλια και τα χειροκροτήματα των παρισταμένων.


Χειμαρρώδης υπήρξε ο Γραμματέας της Τ.Ο. Άργους Νίκος Παντερμαλής και συναισθηματικός ο Γραμματέας της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Αργολίδας Γιώργος Καραχάλιος.
Ο Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ., Λεωνίδας Κουτσογιάννης μίλησε συγκροτημένα και με πολιτική οπτική, καταχειροκροτούμενος.
Ο βουλευτής Γιάννης Μανιάτης ήταν, ο γνωστός σε όλους Γιάννης Μανιάτης που όμως αυτή τη φορά «δεν έκλεψε την παράσταση» με την ήπια και άνευρη ομιλία του.


Παρέστησαν σαν μονάδες, ο Φάνης Στεφανόπουλος, ο Αντρέας Πουλάς και ο Τάσος Χειβιδόπουλος. Ιδιαιτέρως εμφανής ήταν η παρουσία του Μιλτιάδη Κονοπισόπουλου που έσπευδαν όλοι να τον χαιρετήσουν και του Αντρέα Χρονόπουλου που αποδείχθηκε ο αγαπημένος της νεολαίας.
Τους παρόντες καλωσόρισε η Γραμματέας ΠΑΣΟΚ της Τ.Ο. Ναυπλίου, Εμμανουέλλα Μουτζούρη.
Αρνητική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι, ούτε ο Γιάννης Μανιάτης αλλά ούτε και οι υπόλοιποι ομιλητές ανέφεραν, έστω και μία φορά, το όνομα της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά, σε αντίθεση με την διαρκή αναφορά στον Αντρέα Παπανδρέου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: