Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΓΚΙΩΝΗΣ: Πλούσιος ο απολογισμός δράσεων τουριστικής προβολής και ανάπτυξης, της διετίας


Πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός δράσεων Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης που έχει υλοποιήσει στη διετία της θητείας της δημοτικής Αρχής Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου (L.T.O.). Ο απολογισμός έγινε το απόγευμα της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου 2017, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στα πλαίσια εκδήλωσης κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του LTO.


Στην εισαγωγική του ομιλία, ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης αναφέρθηκε στο πλάνο δράσεων Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, καθώς επίσης, στις στρατηγικές ενέργειες που έχει αναλάβει ο Δήμος για την ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος και την τουριστική ανάπτυξη του προορισμού, όπως:
* Την επαναλειτουργία του Τουριστικού Οργανισμού,
* Την υποστήριξη φεστιβάλ,
* Εκδηλώσεων και αθλητικών διοργανώσεων,
* Τον «Κανονισμό Πόλεως» και
* Την ίδρυση και λειτουργία της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού.
Αναφέρθηκε στις ενέργειες που υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον LTO, όπως:
** Την αποσαφήνιση της ταυτότητας του προορισμού,
** Την εκπόνηση τουριστικού Marketing plan για την τετραετία 2014 – 2018,
** Τη συμμετοχή σε διεθνείς και εγχώριες τουριστικές εκθέσεις,
** Την πραγματοποίηση B2B συναντήσεων,
** Τη διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης Fam & Press Trips,
** Τα νέα τουριστικά εργαλεία επικοινωνίας, (τον Ψηφιακό Τουριστικό Οδηγό Λουτρακίου και την ανάπτυξη Smart Phone εφαρμογής
Ο Δήμαρχος ανέφερε ως αποτελέσματα των δράσεων
* την αύξηση της αναγνωρισιμότητας του προορισμού και
* την αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού.
Επίσης, ανέλυσε τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν για την αξιοποίηση και προώθηση  του Loutraki Thermal Spa, των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει και παρουσίασε τα στατιστικά επισκεψιμότητας, τα οποία κατά τη διάρκεια της διετίας έχουν διπλασιαστεί. Έκανε λόγο για την υπογραφή σύμβασης δημιουργίας Υδατοδρομίου και τη λειτουργία του Αλεξάνδρειου Συνεδριακού Κέντρου. Θύμισε την πολύ σημαντική διάκριση ένταξης του Δήμου στο «Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ιστορικών πόλεων Θερμαλισμού» τον Οκτώβριο 2015, τα οφέλη που αυτό δημιουργεί και κάλεσε όλους τους φορείς και τους δημότες να συμμετάσχουν στη διοργάνωση της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου, που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στο Λουτράκι.
Στον επίλογό του, ο Δήμαρχος παρουσίασε τις προγραμματισμένες για το 2017 δράσεις Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης με στόχο την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας του προορισμού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, διεκδικώντας έτσι τουρισμό για όλες τις εποχές του χρόνου. Δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να επενδύει στον τουρισμό με κάθε πρόσφορο μέσο «με συνείδηση ότι το παραγόμενο τουριστικό προϊόν διαχέεται σε όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες του Δήμου και επηρεάζει άμεσα την ποιότητα ζωής των δημοτών και όσων επιχειρούν στην περιοχή».

Την παρουσίαση του απολογιστικού έργου παρακολούθησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, Γεώργιος Τσόγκας και Γεώργιος Ψυχογιός, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Παπαφωτίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γεώργιος Πετρίτσης, ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων Γεώργιος Μουρούτσος, οι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί & Τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, καθώς επίσης, τα μέλη του LTO και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: