Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Οι απαντήσεις που δεν έδωσε ο Σημίτης σε 10 ερωτήσεις, που δεν του έθεσαν οι συστημικοί δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ

Δεκατρία χρόνια μετά την παράδοση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπανδρέου ο Κώστας Σημίτης έδωσε την πρώτη του συνέντευξη στο δημοσιογραφικό του δημιούργημα, (Παύλος Τσίμας), και το πουλέν της πολιτικής ορθότητας, (Σία Κοσιώνη). Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, αν κάποιος θελήσει να σκεφτεί τις απαντήσεις που δεν δόθηκαν σε ερωτήματα -πιεστικά- που δεν του έγιναν και βέβαια την εξήγηση του γιατί τώρα αυτή η συνέντευξη.

Ας δώσετε λοιπόν, εσείς, τις απαντήσεις στα δέκα ερωτήματα που ακολουθούν και για τα οποία «δεν υπήρξε χρόνος για να στριμωχθεί» ο ευρισκόμενος μονίμως στο απυρόβλητο, πολιτικός προϊστάμενος του Τσοχατζόπουλου, του Παπαϊωάννου, του Μαντέλη, του Τσουκάτου, του... του... του...


* Υποστήριξε την πολιτική "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο", που εφάρμοσε πριν γίνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και δεν θεώρησε ποτέ ως αναγκαίο να εξηγήσει τι άλλαξε και έγινε υπέρμαχος της διεύρυνσης της Ε.Ε. και του Ευρώ στο οποίο μας έχωσε χωρίς να μας ρωτήσει.

* Ξαπέστειλε τον Οτσαλάν στους Τούρκους και βοήθησε στην καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας, χωρίς ποτέ να μας εξηγήσει σε ποιούς υπέκυψε.

* Οδήγησε με τις δηλώσεις και την πολιτική του τους νοικοκύρηδες και τα Ταμεία να χάσουν τις οικονομίες τους στο Χρηματιστήριο για να μπορέσουν κάποιες εταιρείες να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη των Βαλκανικών χωρών. Ποτέ δεν μας απάντησε γιατί το έκανε.

* Ενέκρινε τις βαπορίσιες τιμές των εξοπλιστικών προγραμμάτων και δεν μας αποκάλυψε ποτέ πόσες ακριβώς προμήθειες πήρε το κόμμα του (ΠΑΣΟΚ), όπως και οι υπουργοί του (και όχι μόνον).

* Έστειλε στον τάφο τα ασφαλιστικά Ταμεία, αν και γνώριζε την πραγματικότητα και δεν μας λέει αν αυτό του υπέδειξαν εκπρόσωποι πολυεθνικών ασφαλιστικών εταιρειών.

* Αγόρασε μια πρωθυπουργική θητεία, με χρήματα που πλήρωσε ο λαός για σκανδαλώδεις χρεώσεις των έργων που κατασκευάσθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν μας λέει γιατί έπρεπε να πληρώσουμε τόσο ακριβά την κρυφοκαισαρική φιλοδοξία του.

* Καθιέρωσε τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίου παραδίδοντας δικαιώματα και εδάφη, χωρίς ποτέ να μας πει αν το έπραξε από δειλία ή καθ' υπόδειξη.

* Μετέτρεψε τους Έλληνες από εργαζόμενους σε απλούς απασχολήσιμους, και καθιέρωσε τη μερική απασχόληση. Χρωστάει μια εξήγηση γιατί το έκανε αυτό ενώ συγχρόνως διόριζε χιλιάδες στο δημόσιο και έφερνε καραβιές αλλοδαπών στη χώρα. 

* Πραγματοποίησε τη μετάλλαξη του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ σε Εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να μας υποδείξει ένα λεξικό που να ερμηνεύει τον όρο εκσυγχρονισμός ως ισοδύναμο της λοβιτούρας.


* Άνοιξε τον δρόμο για την πρωθυπουργία του Γιώργου Παπανδρέου (και σε ότι επακολούθησε) παραδίδοντάς του το δαχτυλίδι της διαδοχής, χωρίς ποτέ να μας αποκαλύψει ποιοι τον προέτρεψαν σ' αυτό.
Π.Ι.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: