Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Πιο πολλές επιπλοκές για τους νέους που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2

Νέα μελέτη που έκανε την εμφάνισή της χθες, στις σελίδες της έγκριτης επιθεώρησης Journal of the American Medical Association (JAMA) αναφέρει ότι οι έφηβοι και οι νέοι ενήλικες που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 εμφανίζουν πολύ συχνότερα επιπλοκές, σε σχέση με τους πάσχοντες από διαβήτη τύπου 1.


Η μελέτη, εξέτασε 1746 εφήβους και νεαρούς ενήλικες με διαβήτη τύπου 1 και 272 άτομα παρόμοιας ηλικίας με διαβήτη τύπου 2, για πέντε επιπλοκές υγείας και συννοσηρότητες του διαβήτη: τη διαβητική αμιφβληστροπάθεια, τη διαβητική νεφρική νόσο, την περιφερική νευροπάθεια, την αρτηριακή σκλήρυνση και την υψηλή αρτηριακή πίεση.
Οι ερευνητές βρήκαν, ότι 8 χρόνια μετά τη διάγνωση, περίπου το ένα τρίτο των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων που έπασχαν από διαβήτη τύπου 1 και το 75% όσων έπασχαν από διαβήτη τύπου 2 εμφάνιζαν τουλάχιστον μία επιπλοκή ή συννοσηρότητα εξαιτίας του διαβήτη.
"Η εμφάνιση επιπλοκών πολύ νωρίς στα νεαρά άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 απαιτεί επιπρόσθετη διερεύνηση, ώστε να εξακριβωθούν οι υποκείμενες αιτίες και να χαραχθούν αποτελεσματικές στρατηγικές παρέμβασης”, σημειώνει η επικεφαλής της μελέτης, καθηγήτρια Επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, Δρ Dana Dabelea. “Πρέπει να φροντίσουμε ώστε οι παράγοντες κινδύνου που οδηγούν στην εμφάνιση επιπλοκών ελέγχονται επαρκώς, για να προλάβουμε μελλοντικά προβλήματα υγείας”, πρόσθεσε η ίδια.

Πηγή: stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: