Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Στην Αργολίδα γιόρτασαν τα 60 χρόνια από την ίδρυση του προπλάσματος της Ε.Ε., με επίσκεψη Κεφαλογιάννη σε Άργος και Ναύπλιον

Τα κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας υποδέχθηκαν το Σάββατο, 4 Μαρτίου, τον επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, και πρώην Υπουργό κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη. Ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης ήρθε στην Αργολίδα ως προσκεκλημένος ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου μαζί με την Europedirect (την επιμέλεια στο Νομό έχει η κα Άννα Μαντά) σχετικά με τη συμπλήρωση 60 ετών από την υπογραφή (25.3.1957) της Συνθήκης για την Ίδρυση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας.


Προηγουμένως, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε το Δήμο Άργους Μυκηνών, όπου ενημερώθηκε για εκκρεμή θέματα του Δήμου και συζήτησε με το Δήμαρχο κ. Καμπόσο και Δημοτικούς Συμβούλους δυνατότητες ένταξης σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Εξήγησε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη πολλές ευκαιρίες ένταξης αλλά ότι πλέον η Ευρώπη απαιτεί ολοκληρωμένες και έτοιμες μελέτες.
Στη συνέχεια μετέβη στο Εργατικό Κέντρο Άργους, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Κολεβέντη, μέλη του Επιμελητηρίου, συνδικαλιστές, φορείς και επαγγελματίες και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η υπερφορολόγηση του ιδιωτικού τομέα, οι αγκυλώσεις του Δημοσίου και η ανεργία.
Ακολούθως μετέβη στη ΝΟΔΕ Αργολίδας στο Ναύπλιον, όπου τον ανάμενε η Πρόεδρο και τα μέλη της ΝΟΔΕ, ο βουλευτής Αργολίδας κ. Ανδριανό, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κα Παναγιωτοπούλου και κ. Σιδέρη, η πολιτευτής κα Ταντάρου και άλλα στελέχη του κόμματος. Εκεί ανέλυσε τις θέσεις που εκφράζει η ΝΔ στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο σε μία σειρά τρεχόντων θεμάτων και ιδιαίτερα πήρε θέση και εξήγησε το θέμα της διεθνούς εμπορικής συμφωνίας που επηρεάζει μεταξύ άλλων και την προστατευόμενη ονομασία της φέτας, ζήτημα το οποίο έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

Ακολούθως, μετέβη στο δημαρχείο Ναυπλιέων όπου συνάντησε το Δήμαρχο κο Κωστούρο και ενημερώθηκε για προβλήματα που απασχολούν το Δήμο Ναυπλιέων.
Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κου Χειβιδόπουλου, όπου τον υποδέχθηκε εκτός από τον κο Χειβιδόπουλο, η Αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου.
Ακολούθως μετέβη στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο Ναύπλιο, όπου μέσα σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, η οποία αποδείχθηκε πολύ μικρή για την περίσταση, παρουσίασε και ανέλυσε τη θέση της Ελλάδας στις νέες συνθήκες που διαγράφονται στην Ευρώπη. Αναφέρθηκε επίσης στα σημαντικά ορόσημα της πορείας της Ευρώπης από το 1957 μέχρι σήμερα αλλά και στα προβλήματα που ορθώνονται μπροστά της και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει. Διετύπωσε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί παρά να είναι εντός της Ευρώπης, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εκείνη που μας έχει εγγυηθεί τη σταθερότητα, τη δημοκρατία, την ευημερία και τη λειτουργία των θεσμών. Τόνισε δε ότι το μόνο πραγματικά φιλοευρωπαϊκό κόμμα, η μόνη παράταξη που εγγυάται ότι η Ελλάδα θα παραμένει αναπόσπαστο τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η Νέα Δημοκρατία.
Την εκδήλωση έκλεισαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, οι οποίοι απέδωσαν εξαιρετικά μουσικά κομμάτια είτε χορωδιακά είτε με μουσικά σύνολα (πνευστά, έγχορδα).

Γ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: