Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Ο Αρτέμης Σώρρας δικάσθηκε, ερήμην, σε 8 χρόνια φυλακή και 5 χρόνια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, χωρίς ανασταλτικό δικαίωμα σε πιθανή έφεση

Σε οκτώ χρόνια φυλάκιση και πέντε χρόνια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, καταδικάστηκε ο Αρτέμης Σώρρας, για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος. Η δίκη ήταν σε πρώτο βαθμό και έγινε σήμερα στα Δικαστήρια της Πάτρας. Με την ίδια ποινή καταδικάστηκε και η επίσης κατηγορούμενη, σύζυγός του. Η απόφαση προβλέπει ότι, η πιθανή υποβολή έφεσης δεν μπορεί να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα (ενδεχομένως λόγω της ερήμην καταδίκης). Η ποινή λόγω του ύψους της είναι μη εξαγοράσιμη και έτσι, οι δύο κατηγορούμενοι, όταν συλληφθούν θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.


Ο Αρτέμης Σώρρας καταδικάστηκε ερήμην, μετά τη μήνυση που κατέθεσε  πρώην συνεργάτης του, κατηγορώντας τον ότι του έκλεψε 100.000 ευρώ την περίοδο που συνεργάζονταν σε μία  επιχείρηση με παιδότοπους, καθώς και ο κουμπάρος του ο οποίος τον κατηγορεί ότι δεν του είχε δώσει το πλήρες αντίτιμο από την πώληση ενός αυτοκινήτου.
Ο Αρτέμης Σώρρας και η συγκατηγορούμενη σύζυγός του δεν παρευρέθηκαν στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο τους, ο οποίος ζήτησε την αναβολή της εκδίκασης προκειμένου σε επόμενη δίκη να παραστούν και οι πελάτες του. Το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό (ήταν τρίτη φορά που θα εκδικαζόταν) και η δίκη συνεχίσθηκε ερήμην των κατηγορουμένων οι οποίοι και κρίθηκαν ένοχοι των κατηγοριών που τους αποδίδονται.

Θυμίζουμε ότι ο Αρτέμης Σώρρας και 7 συνεργάτες του έχουν κληθεί ως ύποπτοι να παράσχουν εξηγήσεις από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου. Η έρευνα αφορά όλα τα σκέλη της δράσης του Αρτέμη Σώρρα και του πολιτικού φορέα του, "Ελλήνων Συνέλευσις". Ειδικότερα, διερευνάται πιθανή απάτη με σύσταση, διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και η διέγερση πολιτών σε βιαιοπραγίες (αδικήματα που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος).

Να σημειωθεί ότι τα περίπου 300 γραφεία της πολιτικής κίνησης "Ελλήνων Συνέλευσις", ανά την Ελλάδα, λειτουργούν αυτοτελώς και με ξεχωριστά ΑΦΜ. Ως εκ τούτου, ανεξαρτήτως της πορείας της πολιτικής δίωξης μπορούν εφ’ όσον οι τοπικές επιτροπές τους το θελήσουν να συνεχίζουν να λειτουργούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: