Νεα

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του κόμματος κατηγορούν τους βουλευτές Πελοποννήσου για «θεσμική εκτροπή», «παλαιοκομματικές πρακτικές» και «λαϊκισμό».

Η κατάθεση ερώτησης στην Βουλή από τους Βουλευτές Πελοποννήσου της Νέας Δημοκρατίας (μεταξύ των οποίων και ο Αντώνης Σαμαράς), σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων που (δεν) κάνει η Περιφέρεια, δημιούργησε μείζον πολιτικό πρόβλημα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Οι αντιπεριφερειάρχες και οι αιρετοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι –μέλη της Νέας Δημοκρατίας, συνυπέγραψαν ανακοίνωση της παράταξης Τατούλη (ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ) με την οποία καταλογίζεται «Σοβαρή θεσμική εκτροπή λόγω της επερώτησης των Βουλευτών της ΝΔ για τα απορρίμματα». Αποδίδονται δε, στους ερωτώντες Βουλευτές, βαρύτατοι χαρακτηρισμοί όπως:
«…παλαιοκομματικές πρακτικές που στηρίζονται σε ψέματα και μισές αλήθειες…» ή ακόμη «πολιτικές εκφράσεις λαϊκισμού», κ.α.


Η ανακοίνωση, σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν φέρει τις υπογραφές των Νεοδημοκρατών αιρετών, πλην όμως έτυχε της προφορικής αποδοχής τους, έχει προκαλέσει σάλο στα αρμόδια όργανα του κόμματος και ζητήθηκε η ανάκλησή της άλλως πως ο προσωπικός καταλογισμός ευθυνών.

Η ΠΛΗΡΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»
«Σοβαρή θεσμική εκτροπή η επερώτηση των Βουλευτών της ΝΔ για τα απορρίμματα»
«Η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου παραμένει απόλυτα σταθερή στη δέσμευσή της απέναντι στους Πελοποννήσιους πολίτες για την υλοποίηση του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ. Το έργο έχει χαρακτηριστεί, αφενός, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως κατεξοχήν πράσινο και το πιο φθηνό έργο για τους πολίτες, αφετέρου από το Ελεγκτικό Συνέδριο ως υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.
Οι κύριοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με την επίκαιρη ερώτησή τους αυτή προβαίνουν σε σοβαρή θεσμική εκτροπή, γιατί απ’ τη μια πλευρά δεν σέβονται το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας και τους εκπροσώπους της, απ’ την άλλη αγνοούν εντελώς τους πολίτες της Πελοποννήσου, οι οποίοι με πολύ ισχυρή πλειοψηφία έδωσαν την εντολή τους στην παράταξη της Νέας Πελοποννήσου να ολοκληρώσει το έργο της.
Σύσσωμα τα μέλη της παράταξης στεκόμαστε σθεναρά απέναντι σε παλαιοκομματικές πρακτικές που στηρίζονται σε ψέματα και μισές αλήθειες. Αυτές ταλάνισαν και ακόμα ταλανίζουν τον τόπο σε μια τόσο δύσκολη περίοδο.
Στεκόμαστε επίσης πολιτικά απέναντι σε κάθε έκφραση λαϊκισμού, απ’ όπου και αν προέρχεται.
Καλούμε τους συγκεκριμένους Βουλευτές και όλους τους εκπροσώπους της Πελοποννήσου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να ενημερωθούν υπεύθυνα από την Περιφερειακή αρχή για όλα τα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες».

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια