Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παπούτσια στο παιδί

Η αγορά των παπουτσιών των παιδιών δεν θα πρέπει να γίνεται μόνο με κριτήριο την εμφάνιση. Τα παιδιά παπούτσια θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις ποιότητας.
Όταν αγοράζουμε παπούτσια, προσέχουμε το περιθώριο μπροστά από τα δάκτυλα να είναι τουλάχιστον 15 χιλιοστά.


Τα υλικά των παπουτσιών, με εξαίρεση τα αθλητικά πού είναι πάντοτε συνθετικά, πρέπει να είναι φυσικά, δηλαδή δέρμα ή ύφασμα. Το δέρμα είναι καλύτερο γιατί προσαρμόζεται στο σχήμα τού ποδιού και δεν το καταπονεί.
Τα παπούτσια θα πρέπει να έχουν τη σωστή φόρμα, να είναι ανατομικά και να διαθέτουν σταθερή σόλα.
Οι κάλτσες πρέπει να είναι βαμβακερές ή μάλλινες και όχι συνθετικές, να αλλάζονται καθημερινά, αν όχι συχνότερα, και να πλένονται τουλάχιστον σε 60 βαθμούς.
Στα μεγαλύτερα παιδιά, στην εφηβεία, γίνεται έντονο το πρόβλημα της επιλογής παπουτσιών. Τα κορίτσια προτιμούν τα τακούνια, ενώ τα αγόρια συνήθως επιμένουν να φορούν σχεδόν αποκλειστικά αθλητικά. Η υπεριδρωσία, σε συνδυασμό με τα συνθετικά υλικά των αθλητικών παπουτσιών, δημιουργούν μικρόβια και μύκητες, που προκαλούν έντονη δυσοσμία και θεραπεύονται δύσκολα. Τα αθλητικά παπούτσια επιβάλλεται να πλένονται τακτικά στο πλυντήριο, στους 60 επίσης βαθμούς.
Αν το παιδί επιμένει να χρησιμοποιεί συνεχώς αθλητικά παπούτσια, θα πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο ζευγάρια, ώστε να μη φορά τα ίδια κάθε μέρα.
Δεν είναι σωστό τα παπούτσια να δανείζονται, ούτε να «περνούν» από το μεγάλο αδελφό στο μικρότερο. Τα παλιά παπούτσια έχουν πάρει το σχήμα τού πρώτου ποδιού και σίγουρα θα ταλαιπωρήσουν το δεύτερο.

ΠΗΓΗ: stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: