Νεα

Η πρώτη μετεκλογική δημόσια παρουσία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Αργολίδα. Τι ειπώθηκε για Μνημόνιο, Τουρκικές προκλήσεις, Ρόλο του τουρκικού προξενείου και διδασκαλία θρησκευτικών

Από τη Συνέντευξη Τύπου στο Ναύπλιον.
Σγορίδης (κέντρο), Κίγκας (αριστερά) και Μπόμπου (δεξιά)
Ένα κοινοβουλευτικό στέλεχος εγνωσμένης ηθικής και πατριωτικής ακεραιότητας (Παναγιώτης Σγουρίδης) και ένα πολιτικό στέλεχος υψηλών οργανωτικών προδιαγραφών (Κώστας Κίγκας), επισκέφθηκαν την Τρίπολη και το Ναύπλιον, φέρνοντας το μήνυμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στις τοπικές κοινωνίες και προωθώντας την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος που συγκυβερνά την χώρα σήμερα. «Είμαστε το αναγκαίο καλό» και μπορούμε να το αποδείξουμε, ήταν το κεντρικό μήνυμα των όσων είπε.
Τα διαπιστευτήρια των ΑΝ.ΕΛ. έδωσαν με επιτυχία ο τ. υφπουργός, τ. Βουλευτής Ξάνθης και τ. Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, ως αντιπρόεδρος του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και ο Καθηγητής,  Γραμματέας Οργανωτικού και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝ.ΕΛ. κ. Κώστας Γκίκας.


Από τη Συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη
Στην Τρίπολη αλλά και στο Ναύπλιον, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσουν τις θέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων εν όψει των όποιων πιθανών εκλογικών εξελίξεων (τις οποίες όμως δεν θεωρούν ωφέλιμες για τον τόπο και δεν αποδέχονται ότι θα υπάρξουν προ της λήξης της 4ετούς εντολής της κυβέρνησης). Συναντήθηκαν επίσης με τα ενεργά μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος από τα οποία και ζήτησαν να καταστήσουν πιο εμφανή την παρουσία του κόμματος στην τοπική τους κοινωνία.

Από την συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρ. Μπαρού
Η συνέντευξη του Ναυπλίου δόθηκε σε αίθουσα που παραχώρησε το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου - Ερμιονίδας, ο Πρόεδρος του οποίου (και αναπληρωτής Δήμαρχος) Ραφαήλ Μπαρού τους υποδέχθηκε ζεστά και συνομίλησε μαζί τους για θέματα που προκαλούν ανησυχία στους εργαζόμενους και στους πατριωτικά σκεπτόμενους Έλληνες.
Στην Αργολίδα, το κλιμάκιο των ΑΝ.ΕΛ. συνόδευαν, η Περιφερειάρχης Πελοποννήσου των ΑΝ.ΕΛ. Κατερίνα Μπόμπου, ο Πρόεδρος του συντονιστικού Αργολίδας Αντώνης  Κλεισιάρης και η υποψηφία Ευαγγελία Μαστοράκου.
Στην τοποθέτησή του προς τους δημοσιογράφους, και μέσω αυτών προς τους πολίτες, ο αντιπρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. κ. Σγουρίδης επικεντρώθηκε στα θέματα του μνημονίου και των τουρκικών προκλήσεων ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις αδυναμίες των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Ειδικότερα για τα θέματα του Μνημονίου επέμεινε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποτελούν σήμερα το «αναγκαίο καλό», όπως ήταν και το κεντρικό σύνθημα του 3ου Συνεδρίου τους. Συγχρόνως τόνισε την χρησιμότητα του κόμματος στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να τελειώσει το έργο της λέγοντας ότι «θέλουμε να εκμεταλευτούμε το γεωπολιτικό πλαίσιο που διαμορφώνεται».
Για τα εθνικά θέματα αναφέρθηκε στο θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων θυμίζοντας ότι το ζήτημα έκλεισε μετά από επιμονή του Πάνου Καμμένου ενώ για τις τουρκικές προκλήσεις είπε «Είμαστε προετοιμασμένοι για να δώσουμε τις κατάλληλες απαντήσεις, σε πιθανό απονενοημένο της Άγκυρας. Το μήνυμα το έχουμε στείλει».
Ο κ. Σγουρίδης έθιξε και το θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών στα σχολεία υπενθυμίζοντας τον ρόλο του Προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. και ξεκαθαρίζοντας ότι «απέναντι στις παραδόσεις μας θέλουμε να υπάρχει σεβασμός».
Ένα μεγάλο μέρος των λεγομένων του αντιπροέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αφιερώθηκε στο εθνικό θέμα της Θράκης, όπου απέρριψε τους ισχυρισμούς περί καταπίεσης της μειονότητας. «Την μειονότητα», αποκάλυψε, «την καταπιέζει το Τουρκικό Προξενείο, αλλά δεν μπορούμε λόγω διεθνών συμβάσεων να το απομακρύνουμε». Εις ότι αφορά το θέμα της προώθησης της Τουρκικής γλώσσας στα μειονοτικά σχολεία, θύμισε ότι αυτό ξεκίνησε το 1953 (κυβέρνηση Συναγερμού) και ολοκληρώθηκε με την περίφημη εγκύκλιο Καλού-Γιαννάκου, που όμως «σήμερα δεν μπορούμε να την ανακαλέσουμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια