Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο Άργος

Χθες, Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο Άργος εκδήλωση εντεταγμένη στο πρόγραμμα «Νοιάζομαι και δρω» το οποίο εκπαιδεύει τους μαθητές στον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη και την εν γένει λειτουργία του ως ενεργού πολίτη.
Ήταν μια ημέρα αφιερωμένη στην κατανόηση της διαφορετικότητας, στους στόχους, στη φιλία, τις αξίες, στο ότι μπορεί να είμαστε διαφορετικοί αλλά μαθαίνουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας και τον διπλανό μας! Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλά παιδιά, μαζί με τους γονείς τους.


Προβλήθηκε η ταινία «Racing stripes» η οποία διηγείται την ιστορία μιας μικρής ζέβρας που καταφέρνει να πραγματοποιήσει το όνειρό της και να γίνει άλογο κούρσας. Στο τέλος της ταινίας η ψυχοθεραπεύτρια κα Εμμανουέλα Κούρου, έκανε διάλογο με τα παιδιά για τα μηνύματα της ταινίας!
Από τον Φιλοζωικό σύλλογο "Λάιζα" γνωρίσαμε ένα πρώην αδέσποτο σκύλο και μιλήσαμε για το τι σημαίνει να έχεις κατοικίδιο! Είναι ευθύνη. Χρειάζεται φροντίδα! Δεν είναι παιχνίδι το ζώο να παίζουμε και να το αφήνουμε όταν βαριόμαστε! Έχουμε ευθύνη!
Η κυρία Ειρήνη Καχριμάνη, εκπαιδεύτρια φυσικής αγωγής με εξειδίκευση στην ιπποθεραπεία, μίλησε στα παιδιά για την φροντίδα των αλόγων αλλά και για την χρησιμότητα τους σε ανθρώπους με κινητικά και όχι μόνο προβλήματα!
Η εκδήλωση πραγματοποιήθ8ηκε στο 3ο Δημοτικό σχολείο Άργους και οργανώθηκε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: