Νεα

ΑΕΠΙ: Δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί όλων των μελών του Δ.Σ. με εισαγγελική παραγγελία προκειμένου να μην επέλθουν μετακινήσεις χρημάτων

Η αντίδραση της κοινωνίας, έστω και καθυστερημένα, επιφέρει αποτελέσματα. Οι παρεμβάσεις των φορέων των παραγωγικών τάξεων τελικώς προκάλεσαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, λίγο μετά την μεγάλη αναδίπλωση των πολιτικών κομμάτων που ανέτρεψαν την όποια προσπάθεια εξυγίανσης του βρώμικου χώρου των Πνευματικών Δικαιωμάτων των δημιουργών.
Θυμίζουμε ότι προσφάτως, μετά την εισαγγελική παρέμβαση, η ΑΕΠΙ γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της έως του ποσού των 25 εκατομμυρίων ευρώ, σε αλλαγές στη σύνθεση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και στη σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής για την έγκριση όλων των δαπανών της.


Η Εντολή δέσμευσης όλων των τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων των μελών του ΔΣ της ΑΕΠΙ εκδόθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας που διενεργεί. Η έρευνα γίνεται προκειμένου να διακριβωθεί εάν στην υπόθεση της Εταιρείας Πνευματικής Ιδιοκτησίας έχουν διαπραχθεί αδικήματα, όπως αυτά της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης, της απιστίας, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της φοροδιαφυγής.
Λίγες ημέρες πριν από την δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των μελών της διοίκησης, προσωπικών και εταιρικών,  είχε πραγματοποιηθεί  έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της Εταιρείας, όπου κατασχέθηκαν δεκάδες έγγραφα και σκληροί δίσκοι, κυρίως από το λογιστήριο της ΑΕΠΙ. Η Εισαγγελία προχώρησε στην δέσμευση των λογαριασμών προκειμένου να μην επέλθουν αλλαγές και μετακινήσεις χρημάτων, καθώς η διοίκηση της Εταιρίας ελέγχεται για σοβαρές οικονομικές ατασθαλίες και κακοδιαχείριση.
Για την υπόθεση της ΑΕΠΙ, που διαχειρίζεται το πνευματικό έργο εκατοντάδων καλλιτεχνών της μουσικής, κινούνται παράλληλα, τόσο η ποινική έρευνα, όσο και πλήρης φορολογικός έλεγχος που διενεργεί η ΦΑΕ Αθηνών.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Εταιρία είχε αρνηθεί να δεχθεί διαχειριστικό έλεγχο και έτσι είχε σχηματιστεί δικογραφία από τον περασμένο Σεπτέμβριο και είχε δοθεί εντολή στην ΦΑΕ Αθηνών να διενεργήσει φορολογικό έλεγχο για τα οικονομικά έτη 2010 έως και 2015.

Μετά το πόρισμα του οικονομικού ελέγχου που διαβίβασε πρόσφατα στην Εισαγγελία η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, έχει ανοίξει και δεύτερος φάκελος για την Εταιρία με την υπό εξέλιξη ποινική έρευνα. Σύμφωνα με το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, η ΑΕΠΙ εμφανίζει τεράστιες ζημιές, ενώ ταυτόχρονα παρέχει υπερβολικές αμοιβές σε στελέχη της, έχει αδιανέμητα κέρδη σε καλλιτέχνες και εμφανίζονται υψηλά κέρδη σε συνδεδεμένη με αυτήν εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια