Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Ζητούνται Πελάτες για μαγαζιά και κόμματα

Τα στοιχεία της μεγάλης έρευνας που πραγματοποίησε η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος) στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δεν φάνηκε να συγκίνησαν κανένα από τους πολιτικούς που κυβερνούν ή που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν τη χώρα.
Τα κόμματα γνώριζαν ότι ένα νέο τσουνάμι κλεισίματος επιχειρήσεων έχει δρομολογηθεί και γι’ αυτό δεν συγκινήθηκαν. Όμως τα στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ παρουσιάζουν μια δομική καταστροφή. Μια καταστροφή που τελικά περικλείεται στο τρίπτυχο «Οι έμποροι κλείνουν γιατί δεν υπάρχουν πελάτες», «οι παραγωγοί κλείνουν γιατί δεν έχουν εμπόρους να πουλήσουν τα προϊόντα τους» και «Οι πελάτες χάνονται γιατί δεν έχουν χρήματα ούτε για τα αναγκαία». Οι αυτοκτονίες, που το 2017 έκαναν πάλι αισθητή την παρουσία τους, είναι αδιάψευστο σημάδι.


Όπως αδιάψευστο σημάδι ήταν και η εντυπωσιακά αυξανόμενη αποχή των ψηφοφόρων που με την στάση τους δείχνουν πως δεν έχουν πια ελπίδες να καταθέσουν στα πολιτικά μαγαζιά για να τα κρατήσουν ζωντανά. Τα απαξιώνουν, τα κόμματα, και τα οδηγούν σε κλείσιμο ή συρρίκνωση εάπό έλλειψη πελατείας, όπως ακριβώς οι επιχειρήσεις κλείνουν από έλλειψη πελατών και χρημάτων.
Το πολιτικό – κομματικό σύστημα χρεοκοπεί, ταυτόχρονα με την κοινωνία, την οικονομία και τους πολίτες. Τα μαγαζιά ξεμένουν από πελάτες και τα κόμματα από οπαδούς.

 Π.Ι.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: