Νεα

Τι ώρα πρέπει να πέσω για ύπνο για να ξυπνήσω φρέσκος το πρωί;

Ένας νέος υπολογιστής ύπνου είναι σε θέση να σας πει την ακριβή στιγμή που θα πρέπει να πέσετε για ύπνο, ώστε το πρωί να ξυπνήσετε ανανεωμένοι και έτοιμοι να κατακτήσετε τον κόσμο.


Το εργαλείο αποκρούει την ιδέα ότι πρέπει απλώς να πας νωρίς για ύπνο, για να κοιμηθείς αρκετές ώρες και προτείνει να πηγαίνουμε για ύπνο τη στιγμή που ξεκινάει ένας κύκλος ύπνου, ώστε να φτάσουμε στο τέλος του και να μην ξυπνήσουμε αισθανόμενοι κουρασμένοι και σαν... μεθυσμένοι.
Ο ύπνος σε έναν μέσο ενήλικα συμβαίνει σε κύκλους διάρκειας 90 λεπτών, που σημαίνει ότι κάθε βράδυ περνάμε από πέντε ή έξι τέτοιους κύκλους. Αν ξυπνήσουμε στη μέση ενός τέτοιου κύκλου θα ξυπνήσουμε κουρασμένοι, για αυτό είναι πολύ σημαντικό να βρίσκουμε την αρχή του κύκλου τη στιγμή που πέφτουμε για ύπνο και να ξυπνάμε όταν αυτός τελειώνει.
Το νέο αυτό εργαλείο λέει στον χρήστη ακριβώς τι ώρα πρέπει να ξαπλώσει, για να κοιμηθεί καλά, ανάλογα με την ώρα που πρέπει να σηκωθεί.
Για παράδειγμα αν πρέπει κάποιος οφείλει να είναι στο πόδι απ' τις 6:30 το πρωί, το εργαλείο θα του προτείνει να πάει για ύπνο στις 9:16 ή στις 10:46 το βράδυ, ή εναλλακτικά στις 12:16 ή στις 1:46.

ΠΗΓΗ: stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια