Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι (Λαϊκή παροιμία)

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Ένας μισθοδοτούμενος από τους Δημότες του Δήμου Ερμιονίδας, με την ιδιότητα του συμβασιούχου υπαλλήλου, έχει το θράσος να επιτίθεται και να αποδίδει μειωτικούς χαρακτηρισμούς σε αιρετούς εκπροσώπους των Δημοτών και μάλιστα σε επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης.
Δεν είναι πρώτη φορά που το κάνει και αυτό, κάτι σημαίνει, προφανώς. Ο Δήμαρχος συνεχίζει να τον αφήνει ασύδοτο, ως προς την δημόσια συμπεριφορά του, ίσως διότι του κάνει τη δουλειά του, στη θέση όπου με εισήγησή του έχει διοριστεί (Διευθυντής ΔΕΥΑΕΡ).
Αυτή τη φορά όμως ο κ. Γιάννης Πάλλης, εξετράπη ανεπίτρεπτα και πέρασε σε επίπεδο κριτικής αιρετών. Προχώρησε στην έκδοση ανακοινώσεως, εν ήδη διαγγέλματος. Μιας αντιδεοντολογικής ανακοίνωσης, στην οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, αναφέρεται «…σε όσους κακόβουλα και συστηματικά κρίνουν το έργο μας, προσδοκώντας προσωπικά οφέλη», αποδίδοντας προθέσεις που δεν αποδεικνύονται, σε Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης και όχι μόνον.


Το έχω γράψει πολλές φορές ότι «δεν είναι δική μου υπόθεση να κρίνω την επάρκεια του Γιάννη Πάλλη, ως προς το επιτελούμενο από αυτόν έργο». Αν τα καταφέρνει και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Δημοτικής Αρχής, άξιος ο μισθός του. Αν όχι, αρμόδιοι για να τον κρίνουν είναι, οι Δημότες, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΕΡ, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας που στήριξαν την πρόταση του Δημήτρη Σφυρή και βεβαίως οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που, ως εκ του θεσμικού τους ρόλου, οφείλουν να ελέγχουν και να επισημαίνουν κάθε κακώς κείμενο ή γενόμενο.
Όπως ακριβώς και έκαναν με την γνωστή υπόθεση του επιβληθέντος, καταχρηστικώς, χαρατσιού στους κατοίκους των Διαμερισμάτων του τέως Δήμου Ερμιόνης (ύψους 80% επί της αξίας του καταναλισκόμενου ύδατος). Και όπως επίσης έκαναν όταν επεσήμαναν την παρατυπία της Δημοτικής Αρχής στο θέμα της έγκρισης του κανονισμού της ΔΕΥΑΕΡ με αποτέλεσμα την μερική ακύρωσή του και την διαγραφή του παράνομου άρθρου.
Όμως, θα το επαναλάβω, φαινόμενα Ναπολεοντισμού ή καταχρηστικών συμπεριφορών έναντι θεσμικών λειτουργιών καθώς και εντοπιζόμενα σκάνδαλα ή αντικοινωνική συμπεριφορά, οφείλουμε να τα επισημαίνουμε. Και πρέπει να πούμε ότι ο εκλεκτός του Δημάρχου, ρέπει προς αυτά.
Το γεγονός ότι η θητεία του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Ερμιονίδα είναι 5ετούς διάρκειας (αν δεν κάνω λάθος), δεν αποτελεί εμπόδιο. Υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες λύσης της σύμβασης, αν ο ίδιος αρνηθεί να παραιτηθεί, εφ’ όσον του το ζητήσει ο μέχρι σήμερα προστάτης του.
Φοβάμαι όμως ότι, ο Δημήτρης Σφυρής, θα πέσει για μια ακόμη φορά θύμα του χαρακτήρα του και θα θυσιαστεί ο ίδιος, αν δεν φροντίσει «να του βάλει πιπέρι στο στόμα» και να τον περιορίσει στις υδραυλικές και άλλες διασυνδέσεις όπου, ως γνωστόν, ο Γιάννης Πάλλης τα καταφέρνει καλά!

Σχετικές αναρτήσεις:


Δεν υπάρχουν σχόλια: