Νεα

Η πρώτη ανοσοθεραπεία καρκίνου για σκύλους!

Αντισώματα κατάλληλα για αντικαρκινική θεραπεία των σκύλων αναπτύσσουν για πρώτη φορά αυστριακοί επιστήμονες, γεγονός που θα βοηθήσει σημαντικά στη διάγνωση αλλά και στην θεραπεία του καρκίνου στους τετράποδους φίλους μας.

 Αν και υπάρχουν αντικαρκινικές θεραπείες για τους σκύλους, οι οποίες προέρχονται από την ιατρική για τους ανθρώπους, έως τώρα δεν υπήρχε κάποια πετυχημένη ανοσοθεραπεία, κατά την οποία τα αντισώματα του ίδιου του οργανισμού να αναστέλλουν την ανάπτυξη του όγκου.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου και του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης, με επικεφαλής τους Γιόζεφ Σίνγκερ και Γιούντιθ Φαζέκας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Molecular Cancer Therapeutics", εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι «οι σκύλοι θα ανεχτούν καλά αυτά τα αντικαρκινικά αντισώματα». Για να επιβεβαιωθεί αυτό, θα γίνουν οι σχετικές κλινικές δοκιμές στο μέλλον.
Με βάση την συγκεκριμένη μέθοδο, το αντίσωμα στέλνει ένα σήμα στο εσωτερικό του καρκινικού κυττάρου και έτσι "πυροδοτεί" τον θάνατό του. Επίσης, μέσω ενός δεύτερου μηχανισμού, το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς καταστρέφει τον όγκο πιο αποτελεσματικά.
Τα πρώτα πειράματα στο εργαστήριο με καρκινικά κύτταρα από σκύλους υπήρξαν πολύ ενθαρρυντικά. Η Κτηνιατρική του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης θα είναι το πρώτο κέντρο στον κόσμο που θα προσφέρει σύγχρονη ανασολογική διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου σε σκύλους.
Όπως και στους ανθρώπους, η ανοσοθεραπεία του καρκίνου αναμένεται να εφαρμόζεται σε συνδυασμό με τις πιο παραδοσιακές μεθόδους της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας.

ΠΗΓΗ: stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια