Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Οι εταίροι των ευρωλιγούρηδων, μας σκοτώνουν… μας ληστεύουν και εμείς …επι-μένουμε Ευρώπη

Διαβάζοντας ιστορία, μπορούμε να βλέπουμε την πραγματικότητα που βιώνουμε, με καθαρή ματιά. 
Το πολιτικό σύστημα, οι οικονομικοί παράγοντες και οι συγκροτηματάρχες εμμένουν να διαμορφώνουν στην ελληνική κοινωνία την άποψη ότι «η νέα μεγάλη ιδέα είναι η παραμονή μας στον σκληρό πυρήνα του ευρώ και στην ομάδα των 27 της αυτοαποκαλούμενης Ευρωπαϊκής Ένωσης». Οι πολιτικοί ανταποκριτές των ευρωπαϊκών δεξιών, κεντρώων και κεντροαριστερών κομμάτων μιλούν και συμπεριφέρονται, αποφασίζουν και υπογράφουν, με αμετακίνητη οπτική ότι συνομιλούμε με εταίρους. Πόσο εταίροι όμως μπορούν να είναι οι χώρες που υπερασπιζόμενες τα συμφέροντα των λαών τους (και όχι μόνον), λειτουργούν εις βάρος της χώρας μας και οδηγούν σε αδιέξοδα, φτωχοποίηση, δυστυχία και θάνατο τον Λαό των Ελλήνων; Από πότε ο κάθε Σάυλωκ αποκαλείται από το θύμα του «συνέταιρος»;


Τα γράφω αυτά με αφορμή την επιμνημόσυνη δέηση που θα γίνει στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου Άργους, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των θυμάτων του πολέμου και της κατοχής από πολεμικές αιτίες.
Η ιστορία λοιπόν αποκαλύπτει και διδάσκει ότι (στην περίπτωση του Άργους, όπως και του Πειραιά ή της Θεσσαλονίκης) οι αποκαλούμενοι ως «σύμμαχοι» (στο παρελθόν) ή εταίροι (σήμερα) είναι από κοινού υπεύθυνοι για τον θάνατο από βομβαρδισμό εκατοντάδων αμάχων.
Οι Γερμανοί, βομβάρδισαν το Άργος στις 26 και 27 του 1941, σκοτώνοντας 30 αθώους άμαχους, οι 10 των οποίων άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα στην Παναγιά την Πορτοκαλούσα.
Οι Σύμμαχοι (Άγγλοι, Γάλλοι, Αμερικανοί), βομβάρδισαν επίσης το Άργος στις 14 Οκτωβρίου 1943, σκοτώνοντας 98 αθώους και άμαχους Αργείους.
Αξίζει αυτά τα στοιχεία να τα αντιπαραβάλουμε με τα στοιχεία των νεκρών Αργείων πολεμιστών στο μέτωπο των Βορειοηπειρωτικών βουνών, όπου αντιμετωπίσαμε Ιταλούς και Αλβανοί. Οι νεκροί στρατιώτες ήσαν μόνον 10.
Αν κάποιος θελήσει να επεκτείνει την έρευνα αυτή, για όλη την περίοδο της κατοχής θα εντυπωσιασθεί από τα ευρήματα που προκύπτουν. Και δεν αναφέρομαι σε θανάτους από πείνα ή ασθένειες. Οι άμαχοι αθώοι νεκροί (πάντοτε μιλάω για μόνο το Άργος) ξεπερνούν τους 110. Και οι δολοφόνοι δεν ήταν μόνον Γερμανοί.
Αυτοί, λοιπόν, που οι ευρωλιγούρηδες αποκαλούν «εταίρους», ως κρατικές οντότητες, είναι οι ίδιοι που δολοφόνησαν αθώους βομβαρδίζοντας αμάχους στο ανοχύρωτο Άργος το 1943. Ορθώς λοιπόν οι Αργείοι θυμούνται και μνημονεύουν τα ονόματα των νεκρών τους. Και ας ελπίσουμε πως δεν θα χρειαστεί να μνημονεύουμε κάποια επόμενη χρονιά ονόματα Αργείων που θα χάσουν τη ζωή τους λόγω των «εταίρων μας» και των εμπίστων κυβερνήσεών τους.
Π.Ι.Δ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: