Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Καμπόσος προς Σκουρλέτη: Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει ουδεμία μεταρρύθμιση «νύχτα»

Δημήτρης Καμπόσος: Δήμαρχος Άργους Μυκηνών
και Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα από την Κεντρική Κυβέρνηση και δυστυχώς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μεταρρυθμίσεις οι οποίες οδηγούν στην αποδυνάμωση των Δήμων. 
Είναι γνωστό πως η μείωση των χρηματοδοτήσεων των Δήμων είναι συνεχής κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των πολιτών οι οποίοι μαστίζονται από την φτώχεια. Είναι προφανές πως οι αλλαγές που επιχειρεί να επιβάλλει η  πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών στο πλαίσιο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης  αποσκοπεί μόνο σε κομματικά συμφέροντα. 
Οι αλλαγές στον Καλλικράτη θα επιφέρουν νέο οικονομικό στραγγαλισμό στους Δήμους ενώ η μείωση της θητείας και η εφαρμογή απλής αναλογικής στην εκλογική διαδικασία είναι άλλη μια απόδειξη πως δεν επιθυμούν την εκπροσώπηση από ισχυρές πολιτικές και κοινωνικές πλειοψηφίες.
 
Καλούμε τον κ. Σκουρλέτη σε ουσιαστικό διάλογο χωρίς φιοριτούρες αλλά με θέματα που ενδιαφέρουν επί της ουσίας τoν Έλληνα πολίτη. Να είναι βέβαιοι πως  δεν θα επιτρέψουμε να περάσει ουδεμία μεταρρύθμιση «νύχτα» και χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τους Δήμους».
Δημήτρης Καμπόσος
Πρόεδρος της Περ. Ένωσης
Δήμων Πελοποννήσου


Δεν υπάρχουν σχόλια: