Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Κατοικίδια για παιδιά τα άγρια ζώα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Με πρόστιμα θα τιμωρούνται στο εξής όσοι έχουν ως κατοικίδια λιοντάρια ή τίγρεις, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σε εκείνα τα μέρη, το να έχει κανείς κατοικίδιο ένα π.χ. τσίτα, είναι status symbol, στο εξής όμως, οι ιδιοκτήτες τέτοιων ζώων θα τιμωρούνται με πρόστιμο ή φυλάκιση.


Ο νόμος έρχεται να θέσει φρένο στην τάση για τα ιδιαίτερα κατοικίδια, που τα τελευταία χρόνια είχε ως αποτέλεσμα τίγρεις και πύθωνες, λεοπαρδάλεις και κροκόδειλοι να αποτελούν το αγαπημένο κατοικίδιο για τα παιδιά των αραβικών εμιράτων. Ωστόσο, οι αρχές είχαν αρχίσει να ανησυχούν από τους πιθανούς κινδύνους αυτής της νέας τάσης.
Αυτά τα ζώα πλέον μπορούν να κρατούνται μόνο σε ζωολογικούς κήπους, πάρκα άγριας ζωής και ερευνητικά κέντρα. Tα δε πρόστιμα για τους παραβάτες είναι ιδιαιτέρως γενναία- όποιος έχει στην κατοχή του κάποιο αιλουροειδές ή κάποιο άλλο εξωτικό ζώο θα αντιμετωπίζει φυλάκιση έως έξι μηνών και ένα πρόστιμο περίπου 136.000 δολαρίων, που θα μπορούσε να φτάσει και σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, αν κάποιος χρησιμοποιήσει ένα άγριο ζώο για να τρομοκρατήσει άλλους.

ΠΗΓΗ: stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: