Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Αυξημένος κίνδυνος διαβήτη για τα παιδιά που βλέπουν πολλή τηλεόραση

Τα παιδιά που περνούν περισσότερες από τρεις ώρες την ημέρα μπροστά από την τηλεόραση ή έναν υπολογιστή μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη, υποστηρίζει νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Archives of Disease in Childhood.


Καταγράφοντας τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα και τα επίπεδα της γλυκόζης, την αρτηριακή πίεση και την αντίσταση στην ινσουλίνη σε 4.495 παιδιά 9-10 ετών από δημοτικά σχολεία του Λονδίνου, του Μπέρμιγχαμ και του Λέστερ, οι ερευνητές βρήκαν ότι τα παιδιά που περνούσαν περισσότερο χρόνο βλέποντας τηλεόραση ή κάνοντας χρήση ηλεκτρονικών συσκευών είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη.
«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι η μείωση του χρόνου οθόνης μπορεί να είναι ευεργετική στη μείωση των παραγόντων κινδύνου τύπου 2 διαβήτη, σε αγόρια και κορίτσια», τόνισαν οι ερευνητές.
Τα αγόρια είναι πιο πιθανό από τα κορίτσια να περνούν πολύ χρόνο μπροστά στην τηλεόραση ή κάνοντας χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, με 22% των αγοριών να αναφέρουν ότι περνούν τρεις ή περισσότερες ώρες την ημέρα μπροστά σε οθόνη, έναντι ποσοστού 14% των κοριτσιών.
Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει μια σύνδεση μεταξύ του χρόνου μπροστά σε οθόνες και του αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη στους ενήλικες.

ΠΗΓΗ: stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: