Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΣΠΑΡΤΗ: Γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου (21/3), διοργανώνει, σε συνεργασία με την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, διήμερο εκδηλώσεων, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη. 
Συγκεκριμένα:
Το Σάββατο 18 Μαρτίου (ώρες 11:00-15:00) θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης γιγαντόκουκλας, από την Ομάδα Κούκλας της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας. Στο εργαστήρι θα παρουσιαστούν τα διάφορα είδη θεατρικής κούκλας (γιγαντόκουκλα, μαρότα, κούκλα με άκρα, μαριονέτα, κ.ά.) από τη συλλογή της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, θα αναλυθούν οι διαφορετικές τεχνικές κατασκευής του κάθε είδους και θα ακολουθήσει επίδειξη κατασκευής γιγαντόκουκλας. Τέλος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμψυχώσουν τις κούκλες και να λάβουν μέρος σε ένα μικρό δρώμενο. Το εργαστήρι απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γενικό κοινό (αποκλειστικά ενήλικες). Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.



Την Κυριακή 19 Μαρτίου (ώρα 11:30) η Ομάδα Κουκλοθέατρου της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας θα παρουσιάσει την παράσταση «Η Πούλια και ο Αυγερινός» διασκευή του ομωνύμου λαϊκού παραμυθιού. Ένας αφηγητής-παραμυθάς και έξι κουκλοπαίκτες θα εμψυχώσουν οκτώ γιγαντόκουκλες σε μια πρωτότυπη και γεμάτη μουσική παράσταση, διάρκειας 35 λεπτών, που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους.
Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).




Δεν υπάρχουν σχόλια: