Νεα

Με έναν λιγότερο βουλευτή, από σήμερα, η Χρυσή Αυγή. Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Μεσσήνιος βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης

Δημήτρης Κουκούτσης
Είναι νωρίς ακόμη για να καταγραφεί το σύνολο των αιτίων που οδήγησαν στην παραίτηση του Μεσσήνιου Βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση από την ιδιότητα του μέλους της Χρυσής Αυγής και την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.
Ο ίδιος, καταθέτοντας, στο προεδρείο της βουλής, την υπό του νόμου προβλεπόμενη δήλωση ανεξαρτητοποίησης, δεδομένου ότι δεν παραιτείται της βουλευτικής ιδιότητας, προχώρησε σε δηλώσεις προς Μεσσηνιακό Τηλεοπτικό Σταθμό Best και έδωσε στην δημοσιότητα σχετική ανακοίνωση.
Η επίσημη αιτιολόγηση της ανεξαρτητοποίησής του έχει ιδεολογικοπολιτικές αναφορές, με βασική επισήμανση την αντίθεσή του στην διείσδυση στη Χρυσή Αυγή πολιτευτών παλιάς κοπής που αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία του κόμματος και εμποδίζουν την ανάπτυξή του. «Ένοιωσα αδύναμος και απομονωμένος απέναντι σε όλα αυτά τα βαρίδια. Κρίνω ότι ηθικά δεν μπορώ να βρίσκομαι δίπλα τους», αναφέρει.


Η ανακοίνωση είναι γραμμένη σε ευπρεπές ύφος, δεν κατηγορεί τον Γραμματέα του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο και αναφέρεται στην υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα με πολύ συντροφικό τρόπο.
Αξίζει να επισημανθεί η πρόσκλησή του προς τους Εθνικιστές «να παραμείνουν στις επάλξεις του αγώνα και να στηρίξουν το κίνημα» κάτι που επιδέχεται πολλαπλών ερμηνειών, μία των οποίων είναι η πρόθεσή του (μαζί με άλλους) να συγκροτήσουν ή να συμπράξουν σε υπό δημιουργία νέα πολιτική έκφραση.
Το πλήρες κείμενο των δηλώσεων που ακολούθησαν  την ανεξαρτητοποίησή του, έχει ως εξής:
«Η ύπαρξη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για τους περισσότερους Έλληνες ίσως να υφίσταται από την προεκλογική περίοδο της Άνοιξης του 2012. Λίγοι όμως γνώριζαν ότι η ΧΑ προϋπήρχε και μάλιστα για αρκετά χρόνια έδινε τον αγώνα της στο πεζοδρόμιο μοναχικά, χωρίς τυμπανοκρουσίες γι΄ αυτά που πρέσβευε και συνεχίζει να πρεσβεύει. Από τις τάξεις της πέρασαν χιλιάδες νέοι και νέες, άλλοι έμειναν, άλλοι έφυγαν αλλά στα «εύκολα» χρόνια της ψεύτικης ευμάρειας η Χ.Α κατόρθωσε να φυτέψει σε ένα σημαντικό ποσοστό του λαού μας τον σπόρο του Εθνικισμού!
Είχα την τύχη από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 να είμαι ένας από αυτούς που τους δόθηκε η ευκαιρία να εντρυφήσουν σε αυτές τις ιδέες. Το 2011 (εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης) και το 2012 (Εθνικές εκλογές) ο γ.γ του κινήματός μου έκανε την τιμή να συμμετέχω στα ψηφοδέλτια και να εκλεγώ βουλευτής ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ μέχρι σήμερα.
Τα τελευταία πέντε έτη έζησα ιστορικές στιγμές, ημέρες θριάμβου και μεγάλων χαρών μαζί με τους συναγωνιστές μου εντός και εκτός κοινοβουλίου!
Έζησα όμως και στιγμές δύσκολες για εμένα, τα αδέλφια μου εντός και εκτός κοινοβουλίου, είδα τις συκοφαντίες και την λάσπη των ΜΜΕ, είδα νεκρούς 2 νέους μας, είδα βουλευτές, στελέχη και μέλη του κινήματος να οδηγούνται δεμένοι! Η αλήθεια είναι ότι εκείνες τις δύσκολες στιγμές κάποιοι λιγοψύχισαν, άλλοι χάθηκαν κι άλλοι λούμωξαν και περίμεναν να περάσει η τρικυμία…
Ευτυχώς εγώ δεν ανήκα σε αυτούς και μάρτυράς μου η 9ωρη απολογία μου, η καθημερινή μου παρουσία, ο κατ’ οίκον εγκλεισμός μου αλλά κυρίως το ζεστό χαμόγελο των ΛΙΓΩΝ συναγωνιστών που περάσαμε ατέλειωτες ώρες στα εφετεία και τις φυλακές.
Παρ’ όλες όμως τις καλές προθέσεις της φυλακισμένης τότε ηγεσίας, στο διάβα του χρόνου στο κίνημα παρείσφρησαν και κάποιοι όψιμοι εθνικιστές, γυρολόγοι της πολιτικής, παλαιάς κοπής κομματάρχες απομεινάρια του πάλαι ποτέ «κατεστημένου» οι οποίοι συμμαχώντας με κάποιους ετερόκλητους αγράμματους ξερόλες δημιουργούν εμπόδια στο δυνάμωμα του κινήματος.
Τούτες τις στιγμές η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ένα άτι που μπορεί να περάσει πάνω από όλα τα εμπόδια…. κι όμως κάποιοι έντεχνα του φορτώνουν βάρη και του κρατάν τα γκέμια.
Το κάνουν αυτό γιατί αν φτάσει η Χ.Α εκεί ψηλά, εκεί που της πρέπει, αυτοί θα φανούν λίγοι….
Από την στιγμή που ένοιωσα αδύναμος και απομονωμένος απέναντι σε όλα αυτά τα βαρίδια. Κρίνω ότι ηθικά δεν μπορώ να βρίσκομαι δίπλα τους και επέλεξα να αποχωρήσω. Άλλωστε στην αξιοπρέπεια και στην τιμή δεν χωράνε ζυγαριές..
Παρ’ όλη λοιπόν την πίκρα μου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου κάθε επιτυχία στο κίνημα, στον αρχηγό, στα αδέλφια μου της Κ.Ο, σε όλους αυτούς τους άοκνους επιστήμονες που εργάζονται εξαντλητικά στο κόμμα αλλά κυρίως σε όλον αυτό τον λαό που αγκάλιασε το κίνημα.
Καλώ τους Έλληνες Εθνικιστές να παραμείνουν στις επάλξεις του αγώνα και να στηρίξουν το κίνημα!
ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ!
Υ.Γ Για αυτούς που θα μου προσάψουν ότι δεν παραδίδω την βουλευτική έδρα ένα έχω να πω….. συνελλήφθην ως βουλευτής και θα δικαστώ ως βουλευτής…».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, μετά από ενημέρωση ενός εκ των διαχειριστών της σελίδας.