Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Μια παρέα παιδιών ενώνει όλη την Ελλάδα! Οι Πρόσκοποι και ο Δήμος Άργους συμμετέχουν στην μεγαλύτερη εθελοντική προσπάθεια που γίνεται στην Ελλάδα, για το Περιβάλλον


Ο Δήμος Άργους Μυκηνών και το 1ο σύστημα Προσκόπων Άργους, σε συνεργασία με το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Αργολίδας Autovision διοργανώνουν την δράση “Let's do it Greece” με σκοπό τον καθαρισμό της παραλίας Τημενίου, στη Νέα Κιο, την Κυριακή 2 Απριλίου και ώρα 10:00 με τόπο προσυγκέντρωσης τον χώρο στάθμευσης μπροστά στα ψαροκάικα.
«Στόχος μας είναι να δείξουμε στα παιδιά μας πόσο μεγάλη σημασία έχει να διατηρούμε την καλή εικόνα της περιοχής στην οποία μένουμε, δείχνοντας έτσι την αγάπη μας για αυτήν» δηλώνουν οι διοργανωτές και καλούν όλα τα παιδιά να συμμετέχουν.


ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ
Το 2012, μια παρέα φίλων οραματίστηκε να ενώσει ολόκληρη τη χώρα με ένα φιλόδοξο όραμα για το περιβάλλον. Στο πέρασμα των τελευταίων 5 χρόνων, χιλιάδες εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, ενώνοντας τις δυνάμεις τους σε ένα ετήσιο ραντεβού με το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος στο επίκεντρο.
Κάπως έτσι γεννήθηκε η εθελοντική εκστρατεία Let’s Do It Greece, που φέτος έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 2 Απριλίου 2017.
Στόχος, οι χιλιάδες πολίτες που μοιράζονται το όραμα μιας καθαρής Ελλάδας, να συντονιστούν σε ολόκληρη τη χώρα, ομορφαίνοντας 1.500 σημεία μέσα σε 1 μέρα και να διαδώσουν το μήνυμα εθελοντισμού και της συνεργασίας στην ελληνική κοινωνία.
Αν έπρεπε κανείς να αποδώσει το πνεύμα και τη φιλοσοφία του Let's do it Greece με μία εικόνα, τότε αυτή θα ήταν ένα τεράστιο μωσαϊκό προσώπων, όλων εκείνων των ανθρώπων χάρη στους οποίους η προσπάθεια αυτή γίνεται πραγματικότητα.
Η συμμετοχή εκτός Σχολείων Γυμνασίων και Φορέων που έχουν δηλώσει συμμετοχή  είναι ελεύθερη για όσους είναι ευαισθητοποιημένοι με το περιβάλλον και την εθελοντική δράση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: