Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Μαζικοί εμβολιασμοί σκύλων για εξάλειψη της λύσσας

Έως 60.000 άνθρωποι πεθαίνουν από την ιογενή λοίμωξη της λύσσας κάθε χρόνο και σχεδόν πάντα η μετάδοση του ιού οφείλεται στο δάγκωμα ενός σκύλου.
Η Παγκόσμια Συμμαχία Ελέγχου για τη λύσσα δήλωσε ότι ο μαζικός εμβολιασμός θα μπορούσε να εξαλείψει τη λύσσα εντελώς. Η οργάνωση Health for Animals υποστήριξε ότι η προστασία των σκύλων είναι ο πιο σωστός τρόπος για να προστατευθούν οι άνθρωποι.


Η λύσσα είναι παρούσα σε κάθε ήπειρο, εκτός από την Ανταρκτική, αλλά ο μεγαλύτερος αριθμός των θανάτων συμβαίνει σε Ασία και Αφρική. Μόλις εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα της λύσσας, ο θάνατος είναι σχεδόν βέβαιος αλλά υπάρχει μια μικρή πιθανότητα το εμβόλιο να μπορέσει να βοηθήσει στην μη θανατηφόρα έκβαση της αρρώστιας.
Περίπου το 40% των ατόμων που έχουν υποστεί δάγκωμα σκύλου είναι κάτω των 15 ετών.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της παγκόσμιας ένωσης κτηνιατρικών φαρμάκων Health for Animals, δήλωσε στο BBC πως με πολύ λίγα χρήματα μπορεί να αντιμετωπιστεί η λύσσα και μάλιστα να εξαφανιστεί. Μάλιστα, προσέθεσε ότι τα εμβόλια είναι φθηνά και με μόλις 5 λίρες θα μπορούσαν να εμβολιαστούν 20 σκυλιά για ένα χρόνο.

ΠΗΓΗ: stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: