Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα ήταν χαμηλότερη από το Πάσχα του 2016. Απολογισμός από τον Εμπορικό Σύλλογο

Κόσμος υπήρχε. Χρήμα όμως...
Ο εμπορικός κόσμος της Κορίνθου, χαρακτήρισε ως μέτρια την κίνηση στο σύνολό της και χαμηλότερη σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Τονίζουν δε ότι «η σύντομη διάρκεια της πασχαλινής περιόδου, δεν κατάφερε ούτε φέτος να αυξήσει τον τζίρο των εμπορικών καταστημάτων».
Σε σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου αναφέρεται:


«Η ίδια εικόνα παρατηρήθηκε στην πλειοψηφία των πόλεων της χώρας, αφού η συνεχόμενη φορολογία και οι συνεχείς περικοπές σε συντάξεις αλλά και ο φόβος και η αβεβαιότητα του τι θα επακολουθήσει μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, συντελούν στην όλο και χαμηλότερη ζήτηση των καταναλωτών, που πλέον έχουν στραφεί στην κατανάλωση και αγορά μόνο των απολύτως απαραίτητων προϊόντων.
Σύμφωνα μάλιστα με τα αποτελέσματα της ΕΣΕΕ η εκτιμώμενη ύφεση στον τζίρο των καταστημάτων ένδυσης και υπόδησης μετά το τέλος των εκπτώσεων υπολογίζεται πάνω από 10 %. Ο μόνος κλάδος που δεν σημείωσε μεγάλη ύφεση την Πασχαλινή περίοδο ήταν τα καταστήματα που δραστηριοποιούνταν στο παιδικό παπούτσι, το παιδικό ρούχο και τα πασχαλινά είδη.
Επιπλέον ένα ακόμη στοιχείο που βοηθά στο να γίνει πιο  κατανοητή η συνεχόμενη ύφεση είναι οι αυξανόμενες διαγραφές επιχειρήσεων  έναντι των λιγοστών ενάρξεων βάση των καταγεγραμμένων στοιχείων του ΓΕ.ΜΗ.
Τέλος, μπροστά σε όλο αυτό το αρνητικό κλίμα, όλοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην καλοκαιρινή περίοδο που έρχεται και ενδεχομένως να αυξήσει έστω και λίγο τον τζίρο των καταστημάτων.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Β. ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ 
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Α. ΚΑΪΛΑΝΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: