Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Οι Πρόσκοποι κτυπούν τα τύμπανα. Εκατοντάδες Νέοι απ΄όλη την Ελλάδα έρχονται στο Άργος για την «33η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση»

Υπό την αιγίδα του Δήμου Άργους Μυκηνών, θα πραγματοποιηθεί στο Άργος η 33η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση (Π.Α.Π.Ε.) από τις 8 έως τις 10 Απριλίου του 2017. Η δράση αυτή αποτελεί την μεγαλύτερη ετήσια συνάντηση του Κλάδου Ανιχνευτών κατά την οποία συγκεντρώνονται εκατοντάδες νέοι από όλη την Ελλάδα και:
* παρουσιάζουν τις ιδέες, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους γύρω από διάφορα κοινωνικό -πολιτικά θέματα της επικαιρότητας.
* ξεδιπλώνουν τις καλλιτεχνικές τους αναζητήσεις χρησιμοποιώντας τον φωτογραφικό φακό αλλά και αυτόν της βιντεοκάμερας ως μέσο έκφρασης.
* αναπαριστούν και κριτικάρουν την «τρέλα» της καθημερινότητάς τους μέσα από σκίτσα, κόμικ  & γελοιογραφίες,.
* δοκιμάζουν τη δημιουργικότητά τους γράφοντας σενάρια, τα οποία σκηνοθετούν σε ταινίες μικρού μήκους με τους ίδιους για πρωταγωνιστές.
* αναπτύσσουν το ταλέντο τους στη μουσική μέσα από μουσικά συγκροτήματα.
* ανταλλάσουν απόψεις, δημιουργούν φιλίες και μαθαίνουν στην πράξη τι σημαίνουν οι έννοιες του «ευ αγωνίζεσθαι» και της «ευγενούς άμιλλας». 


Η τελετή  έναρξης της Π.Α.Π.Ε. θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Απριλίου στο Αρχαίο Θέατρο του Άργους και ώρα 20:30μ.μ. παρουσία του Δημάρχου Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου, μελών της Διοίκησης του Σ.Ε.Π.  800 Ανιχνευτών, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και καλλιτεχνών.
Στο πλαίσιο της Π.Α.Π.Ε. θα πραγματοποιηθούν οι κάτωθι εκδηλώσεις:
       Παρουσιάσεις Ερευνών των Κοινοτήτων
       Τελετή Έναρξης  & Συναυλία
       Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους
       Διαγωνισμός Φωτογραφίας
       Διαγωνισμός Σκίτσου, Γελοιογραφίας & Κόμικς
       Φεστιβάλ Χορευτικών Συγκροτημάτων
       Φεστιβάλ Μουσικών Συγκροτημάτων
       Τελετή Λήξης & Απονομές


Δεν υπάρχουν σχόλια: