Νεα

Ποια Σχολεία και ποιοι μαθητές Λυκείου θα εκπροσωπήσουν την Αργολίδα στην ΚΒ΄ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων από τις 6 έως τις 10 Ιουλίου 2017

Χθες, 21η Απριλίου 2017, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Ιδρύματος της Βουλής, καθηγητή Παύλου Σούρλα και της προέδρου της επιτροπής του προγράμματος, καθηγήτριας Δήμητρας Μακρυνιώτη, πραγματοποιήθηκε η ηλεκτρονική κλήρωση για την ανάδειξη των 300 «εφήβων βουλευτών» και των αναπληρωματικών τους, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων «Βουλή των Εφήβων».
Πραγματοποιήθηκε η ηλεκτρονική κλήρωση για την επιλογή των μαθητών από Ελλάδα και Κύπρο που θα εκπροσωπήσουν τα σχολεία τους στην ΚΒ΄ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων.
Από την Αργολίδα, η οποία εκλέγει 3 έδρες, κληρώθηκαν για να συμμετέχουν ως Τακτικοί Έφηβοι Βουλευτές, στην ΚΒ΄ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων, μαθητές από τα εξής σχολεία:


Τα ονόματα των μαθητών αναφέρονται με τους κωδικούς που είχαν συμμετέχοντας στην κλήρωση, τους οποίους γνωρίζουν οι ίδιοι και τα σχολεία τους.
Το 2ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου (Κωδικός μαθητή 045403423)
Το  Γενικό Λύκειο Κρανιδίου (Κωδικός μαθητή 046000576) και
Το Γενικό Λύκειο Ασκληπιείου (Κωδικός μαθητή 045001595)
Με αναπληρωματικούς τους:
Το 1ο Γενικό Λύκειο Άργους (Κωδικός μαθητή 045601329)
Το Γενικό Λύκειο Ερμιόνης (Κωδικός μαθητή 044900744) και
Το Γεν. Λύκειο «Ν. Σχολείου» (Κωδικός μαθητή 045900457)
Η διαδικασία συμμετοχής των μαθητών Α´ και Β´ Λυκείου των σχολείων της Ελλάδας, της Κύπρου, των ελληνικών σχολείων του απόδημου ελληνισμού, καθώς και των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ στις δραστηριότητες για την ανάδειξη των «εφήβων βουλευτών» της ΚΒ´ Συνόδου του προγράμματος ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017. Συνολικά έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα 21.682 μαθητές (9.448 αγόρια και 12.234 κορίτσια) από 969 σχολεία (898 σχολεία από την Ελλάδα, 58 από την Κύπρο, 13 ελληνικά σχολεία του εξωτερικού). Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα, να παίξουν, να ερευνήσουν, να δημιουργήσουν μέσω ειδικών διαδικτυακών εφαρμογών. Οι πιο ενδιαφέρουσες συμμετοχές των μαθητών ενδέχεται να αναρτηθούν σε ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.efivoi.gr (αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο διεξαγωγής του προγράμματος είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.efivoi.gr).

Οι εργασίες της ΚΒ´ Συνόδου της «Βουλής των Εφήβων» θα πραγματοποιηθούν, όπως κάθε χρόνο, στην Αθήνα, από τις 6 έως τις 10 Ιουλίου 2017. Επίκεντρο του προβληματισμού εφέτος είναι ο ενεργός πολίτης, που ζει και δραστηριοποιείται µε βάση τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές και αξίες, παρεμβαίνοντας δημιουργικά για να βελτιώσει την κοινωνία στην οποία ζει. Στόχος είναι οι εργασίες της Συνόδου να αποτελέσουν για τους μαθητές μια ανοικτή πλατφόρμα προβληματισμού, ανάδειξης καλών πρακτικών, ανταλλαγής εμπειριών συμμετοχής σε συλλογικές δράσεις, μέσα και έξω από το σχολείο, αλλά και κατάθεσης νέων ιδεών και προτάσεων προς αυτή την κατεύθυνση και να ενθαρρύνουν και άλλους εφήβους να εκφράζονται, να συμμετέχουν, να παρεμβαίνουν στα κοινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια