Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Έσβησε η φωτιά στα σκουπίδια της Καραθώνας

Φωτογραφίας της σημερινής φωτιάς από το argonafplia.gr

Η παρέμβαση 2 οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου με τα πληρώματά τους, υπήρξε καταλυτική στην καταστολή της φωτιά που εκδηλώθηκε (σήμερα το πρωί) σε κλαδιά και άλλα εύφλεκτα υλικά που είχαν εναποτεθεί, κατά τις ημέρες των εορτών, στην γνωστή περιοχή της Καραθώνας.
«Σε καμία στιγμή του τρίωρου περίπου που χρειάσθηκε για την πλήρη κατάσβεσή της, δεν υπήρξε κίνδυνος εξάπλωσης προς το θαμνώδες τμήμα της περιοχής» μας διαβεβαίωσε στέλεχος της Π.Υ.


Ο καπνός που ήταν πυκνός και λόγω της φοράς του ανέμου στράφηκε προς την πόλη του Ναυπλίου, άργησε να διαλυθεί λόγω των ατμοσφαιρικών συνθηκών.
Στις 13.00 αποχώρησε το ένα εκ των δύο οχημάτων δεδομένου ότι δεν υπήρχαν εστίες για κατάσβεση και παρέμεινε το δεύτερο για λόγους πρόνοιας.
Τα συνεργεία του Δήμου Ναυπλιέων που έσπευσαν επί τόπου, από την πρώτη στιγμή, με ρίψεις νερού και χωματουργικά μηχανήματα, βοήθησαν στην ολοκληρωτική κατάσβεση.
Αυτή τη στιγμή, τα συνεργεία του Δήμου Ναυπλιέων συνεχίζουν να ρίχνουν νερό και να σκεπάζουν με χώμα, την ευρύτερη περιοχή, σε μια προσπάθεια να παύσει η εκπομπή καπνού από πιθανές εστίες που είναι σκεπασμένες και σε πορεία «σταχτοποίησης».


Δεν υπάρχουν σχόλια: