Νεα

Σφυρής: «Έχουμε προβλήματα κ. Αποστόλου»


Τα προβλήματα της Ερμιονίδας, αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η λύση των οποίων λιμνάζει έθεσε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής, υποδεχόμενος τον Υπουργό στο κάλεσμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ερμιόνης, χωρίς όμως να λάβει δεσμευτικές απαντήσεις.


"Σας καλωσορίζουμε στην όμορφη Ερμιονίδα, η οποία είναι προικισμένη με την πρωιμότητα των προϊόντων της. Όμως, χωρίς τους πρωτογενείς παράγοντες και τις υποδομές, την έλλειψη του νερού και την επερχόμενη ερημοποίηση με αποτέλεσμα την εγκατάλειψη του πρωτογενή τομέα δεν πρόκειται να είναι βιώσιμος ο πρωτογενής τομέας και κατά συνέπεια οι αγροτοκτηνοτρόφοι", είπε στην προσφώνησή του ο Δήμαρχος  και απαρίθμησε τα προβλήματα:
* Το νερό άρδευσης του Αναβάλου. Παρ´ όλο που έχουν βγει τα τεύχη δημοπράτησης εδώ και δυο χρόνια και απ´ ότι φαίνεται θα παραμείνει στο συρτάρι.
** Τα φράγματα
** Την λειτουργία των σφαγείων.
** Τον αγροτικό εξηλεκτρισμό και η επιδότηση του ώστε να βοηθηθούν οι αγρότες.
** Το φορολογικό σύστημα που αφορά τους αγρότες και επιβαρύνει το κόστος των αγροτικών προϊόντων.
** Το εργόσημο και ο κίνδυνος να προσλαμβάνονται ανασφάλιστοι και παράνομοι μετανάστες, όταν αυτό δεν συνάδει με το πρόστιμο και τις ποινές που επιβάλλονται στους αγρότες και τους αλιείς.
** Προβλήματα που μαστίζουν τον τομέα της αλιείας.
** Την αγροτική οδοποιία.
** Την καθυστέρηση ένταξης στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
Και άλλα θέματα που έθεσαν οι αγροτοκτηνοτροφοι, οι αλιείς και ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Ανδριανός.

Τα αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων εξέθεσε η πρόεδρος του συνεταιρισμού κα Λιάνα Οικονόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια