Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Πρόεδροι αθλητικών Ομοσπονδιών της Ελλάδας που ηγεμονεύουν και σε Ευρωπαϊκές

Βασιλακόπουλος,  Παπαδημητρίου, Διαθεσόπουλος. Οι κορυφαίοι των Ελλήνων και Ευρώπης
                                               
 του Κώστα Πρώιμου

Μετά από σχετική έρευνα της «Ενημέρωσης  Πελοποννήσου», σας παραθέτουμε τους μοναδικούς  εν ενεργεία προέδρους Ελληνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών, της Κολυμβητικής και του θαλασσίου σκι, που εκπροσωπούν επάξια τα αθλήματά τους,  σε κορυφαία διοικητικά πόστα των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών και Διεθνών Συλλογικοτήτων.


Δημήτρης Διαθεσόπουλος
Ο  «διαμορφωτής» του Ελληνικού Υγρού στίβου σε διεθνές επίπεδο…
Πρόκειται  για τον Πειραιώτη- δικηγόρο κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλο, που ως  θεσμικός αρχηγός της ελληνικής Κολύμβησης και Υδατοσφαίρισης (και όχι μόνο)  υπηρετεί σε διεθνές επίπεδο τα συμφέροντα του υγρού στίβου της χώρα μας, από το πόστο του Αντιπροέδρου της   Ευρωπαϊκής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (LEN).
Ο κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, εκ των κορυφαίων εγχώριων αθλητικών παραγόντων, αποτελεί  εδώ και  δυόμιση σχεδόν δεκαετίες έναν από τους κύριους διαμορφωτές του Ελληνικού υγρού στίβου, έχοντας αποκομίσει  κυριολεκτικά  χιλιάδες ευρωπαϊκά και παγκόσμια μετάλλια, τόσο στα αγωνίσματα της κολύμβησης κλπ, αλλά και στην υδατοσφαίριση, υπό την  σκέπη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στην οποία προεδρεύει αδιάκοπα από το 1993.

Δέσποινα Παπαδημητρίου
Η μοναδική Ελληνίδα  που προεδρεύει παράλληλα σε Ελληνική και διεθνή αθλητική Ομοσπονδία…
Η επί σειρά ετών  πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσίου σκι και Wakeboard,  κ. Δέσποινα Παπαδημητρίου, ευεργέτιδα κατά κοινή ομολογία, αυτού του συναρπαστικού αθλήματος, εξελέγη προσφάτως στην κορυφαία διοικητική θέση του ΕΑ, δηλαδή της Ομοσπονδίας που ελέγχει το θαλάσσιο σκι όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά στην Αφρική … Η ανωτέρω «Σιδηρά Κυρία» του εν λόγω αθλήματος, συντηρεί δικαίως τον τίτλο της δεδομένου ότι προεδρεύει συνεχώς στην ΕΟΘΣκι από το 1998, ενώ παράλληλα ασκούσε τα καθήκοντα της από την θέση της Αντιπροέδρου του ΕUROPE-AFRICA… Σήμερα είναι η μοναδική γυναίκα παγκοσμίως, που προεδρεύει παράλληλα σε Ελληνική  και Διεθνή Ομοσπονδία αθλήματος…
Η κ. Δέσποινα Παπαδημητρίου, είχε θητεύσει  επί Πελοποννησιακού εδάφους, ως πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Πορτοχελίου (1982) και του Ναυτικού Ομίλου «Ζαχάρως»…

Γιώργος Βασιλακόπουλος
Το φαινόμενο του «Σωλήνα» στο μπάσκετ…

Ασφαλώς, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τον στυλοβάτη του «ελληνικού μπάσκετ»  τον ισχυρό παράγοντα που καθιέρωσε την καλαθοσφαίριση σε παγκόσμιο επίπεδο (σε συνεργασία με τον αείμνηστο Φίλιππο Συρίγο και τον Βασίλη Σκουντή, για όσους θυμούνται) τον κ. Γιώργο Βασιλακόπουλο, που παραμένει πρόεδρος της ΕΟΚ,  παρά τα εβδομήνταοκτώ έτη της ηλικίας του, ενώ επί μακρόν είχε  παράλληλα διατελέσει ηγέτης, της αντίστοιχης Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (FIBA-EUROPE).

Δεν υπάρχουν σχόλια: