Νεα

Ανταγωνισμός διάσημων CHEF’S με θέμα την «Ωμοφαγικά πιάτα με βάση Ελληνικά προϊόντα» στις παράλληλες, δράσεις του 4ου Mediterranean Yacht Show που διεξάγεται στο Ναύπλιον

Τρία από τα μέλη της κριτικής επιτροπής. Από αριστερά προς τα δεξιά:
Έκτωρ Μποτρίνι, Λευτέρης Λαζάρου και ο Ναυπλιώτης Περικλής Μπελίτσος
Αναγγέλθηκε ένα από τα πιο αξιοσημείωτα, παράλληλα, γεγονότα του 4ου Μεσογειακού "Yacht Show", 2017. Ο διάσημος διαγωνισμός των Chef, στον οποίο η εμπειρία και η ικανότητα μερικών από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας δοκιμάζονται από μια ομάδα κριτών με υψηλές προδιαγραφές και διεθνή αναγνώριση.
Αναμένεται να διεξαχθεί μια «επική μάχη» μεταξύ των διαγωνιζομένων, στην οποία τα πιάτα θα έχουν εμπνευστεί από παραδοσιακές Μεσογειακές γεύσεις και αρώματα και θα έχουν μετουσιωθεί σε πραγματικό έργο τέχνης.


Ο διαγωνισμός αυτός θα αποτελέσει έναν πολύ όμορφο τρόπο διαφήμισης της γαστρονομικής μοναδικότητας της Ελληνικής κουζίνας, της προσφοράς της στην παγκόσμια κουζίνα, καθώς και του υψηλού επιπέδου ταλέντου που βρίσκεται στις κουζίνες των έξοχα επανδρωμένων yacht των Ελληνικών θαλασσών.
Φέτος ο διαγωνισμός υπόσχεται να είναι πιο καυτός από ποτέ, με το πάθος για ευρηματικότητα να προκαλεί έναν ευχάριστο πονοκέφαλο για την πενταμελή κριτική επιτροπή, που θα έχει ως επικεφαλής τους μέντορες της γαστρονομίας Έκτορα Μποτρίνι και Λευτέρη Λαζάρου. Η αποστολή τους να επιλέξουν τους νικητές σε κάθε κατηγορία αναμένεται δύσκολη καθώς το επίπεδο αυξάνεται χρόνο με το χρόνο.
Το θέμα του φετινού διαγωνισμού θα είναι «Ωμοφαγικά πιάτα με βάση Ελληνικά προϊόντα»

Σύμφωνα με το θέμα του διαγωνισμού, οι Chef πρέπει να δημιουργήσουν πιάτα με ωμό φαγητό χρησιμοποιώντας μόνο Ελληνικά προϊόντα.
Θαλασσινά και κρέας όπως το σούσι ή το ταρτάρ μπορούν να πάρουν μέρος στις γαστρονομικές δημιουργίες, ενώ ο πλούτος της Ελληνικής παράδοσης και κουζίνας στα αλατισμένα και αποξηραμένα συστατικά μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης στη δημιουργία των πιάτων.

Το ωμό φαγητό αποτελεί μια κυρίαρχη τάση στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη έχοντας ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια, και φαίνεται να εμφανίζεται και στις δίαιτες του μέλλοντος, ενώ παράλληλα η Ελληνική παραγωγή και κουζίνα ανθίζουν και αναγνωρίζονται παγκοσμίως. Ο συνδυασμός των δύο σε ένα πιάτο σίγουρα θα παράγει εξαιρετικές δημιουργίες.

Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από 5 κριτές, ανάμεσα στους οποίους οι βραβευμένοι με Michelin Star Ettore Botrini και Lefteris Lazarou και ο συνιδιοκτήτης του 3SIXTY Περικλής Μπελίτσος.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια