Νεα

«ΡΩMANA»: H διάσημη ορχήστρα ελληνικής κλασσικής και παραδοσιακής μουσικής στο Ναύπλιο

Αύριο, Κυριακή 30 Απριλίου 2017 στη 1 το μεσημέρι στην Πλατεία Συντάγματος του Ναυπλίου, μπορείτε να απολαύσετε συναυλία ελληνικής κλασσικής και παραδοσιακής μουσικής με την διάσημη ορχήστρα  «ΡΩMANA», υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Εμμανουήλ Καρπάθιου.
Η ορχήστρα θα ερμηνεύσει έργα Ρωμιών συνθετών της Πόλης και Μικρασιάτικα τραγούδια με τη συμμετοχή της χορευτικής ομάδας των «Φίλων του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος».


Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΡΩΜΑΝΑ»
Η τεσσαρακονταμελής Ορχήστρα Ρωμάνα, είναι η μοναδική στον ελλαδικό χώρο και έχει σκοπό την ανάδειξη κλασικών έργων συνθετών. 
Περιλαμβάνει όλα τα όργανα της ανατολικής ρωμαίικης μουσικής παράδοσης δηλ. κανονάκια, ούτια, βιολιά, πνευστά, λύρες, κρούστα, κοντραμπάσα, βιολοντσέλα, τοξωτά πάσης φύσεως, πολίτικα λαούτα, σαντούρι, ταμπουράδες.
Στην ορχήστρα περιλαμβάνονται και όργανα δυτικής κουλτούρας (πιάνο, κιθάρα κα) τα όποια όμως ενορχηστρώνονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να υπηρετούν την ανατολική κλασική μουσική δηλ. τη βυζαντινή.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ

Στην ορχήστρα αυτή στεγάζονται οι σημαντικότεροι Έλληνες δεξιοτέχνες του είδους και έχει ως καλλιτεχνικό και μουσικό διευθυντή τον μουσικό Μανώλη Καρπάθιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια